Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul „Victor Babeș” Timișoara a primit cinci aparate de ventilație mecanică

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 13 noiembrie 2020, ora 15:52

Cinci aparate de ventilație mecanică pentru pacienții cu dificultăți majore în respirație au ajuns astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, dispozitivele medicale sunt folosite pentru ventilația invazivă și non invazivă, dar și în situația în care este necesar transportul pacientului intubat.

ventitalie mecanica timisoara

„Aceste aparate asigură concentrația de oxigen necesară bolnavilor care nu pot respira spontan.Prin conectarea la un asemenea ventilator mecanic, pacientul primește volumul de aer necesar funcționarii organismului”, transmit reprezentanții spitalului.

Cele cinci ventilatoare vor ajunge în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Astfel, dispozitivele urmează a fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

aparate ventitalie
Sursă imagine: Spitalul Victor Babes Timisoara

 

„Aceste aparate de ventilație mecanică, primite în plină pandemiei, reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilație egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS-CoV-2. Aparatul practic îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflați în stare critică dispozitivul preia practic întreaga funcție respiratorie a pacientului”, spune dr. Mirela Porosnicu, coordonator Secție ATI Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

În dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara mai sunt 22 de aparate de ventilație mecanică.

Alte șase asemenea dispozitive au fost transferate altor unități sanitare implicate în lupta anti-COVID-19.

Etichete: SARS-Cov-2 aparate de ventilatie mecanica sectie ATI

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.