Newsflash
Știri

Studiu: Doar 2% dintre pacienții și angajații unei clinici, imunizați împotriva COVID-19

de Dorina Novac - iul. 16 2020
Studiu: Doar 2% dintre pacienții și angajații unei clinici, imunizați împotriva COVID-19

Un studiu de seroprevalență, derulat în luna mai la un centru de reproducere umană asistată, arată că doar 2% dintre pacienții și angajații clinicii au dobândit, în mod natural, imunitate la noul coronavirus, prin dezvoltarea anticorpilor specifici.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Columna Medical Center, au fost efectuate analize serologice unui număr de 100 de persoane (75 de pacienți și 25 de angajați), pentru a determina prezența în sânge a anticorpilor de tip IgG (Imunoglobuline G) sau IgM (Imunoglobuline M) dezvoltați de organism împotriva COVID - 19.

pacienti imunizati
Sursă imagine: Pixabay

 

Persoanele testate au vârste cuprinse între 25-48 de ani, locuiesc în București și au trecut de triajul epidemiologic de la intrarea în incinta clinicii.

„Dintre cei 75 de pacienți ai clinicii din luna mai, o singură pacientă a avut rezultat pozitiv pentru anticorpii de tip IgG, ceea ce înseamnă un procent de imunizare de 1,33% în rândul pacienților”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată precizează că referitor la personalul clinicii, probele serologice au relevat anticorpi IgG doar la un cadru medical, rezultând o rată de imunizare de 4% în cadrul echipei clinicii. Niciunul dintre participanții la studiu nu a prezentat anticorpi IgM.

Reprezentanții instituției medicale menționează că rezultatele obținute în urma cercetării sunt în concordanță cu rata scăzută de imunizare a populației generale.

Studiul intitulat „Seroprevalența scăzută a anticorpilor IgG ai SARS-COV-2 într-o clinică de fertilitate din România” a fost publicat recent în jurnalul științific Human Reproduction al Societății Europene pentru Reproducere Umană și Embriologie (ESHRE).

„Datele preliminare pe un număr mult mai mare de pacienți ai clinicii, colectate în luna iunie, demonstrează aceeași rată mică a prezenței imunității la noul coronavirus ca și raportarea pe primii 100 de subiecți, imunizarea fiind de două ori mai mare în rândul personalului medical comparativ cu pacienții”, a declarat dr. Corina Manolea, coordonatorul studiului, medic specialist în tratamentul infertilității și medicină reproductivă în cadrul Columna Medical Center.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe