Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ultimele doze de vaccin gripal, distribuite medicilor de familie

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 8 decembrie 2020, ora 11:29

Ministerul Sănătății anunță că finalizează distribuția dozelor de vaccin gripal achiziționate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021.

Potrivit unui comunicat de presă, ultimele 540.000 doze de vaccin gripal vor ajunge astăzi și mâine la Direcțiile de Sănătate Publică și, mai apoi, în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

vaccin gripal
Sursă imagine: Pixabay

Pentru acest sezon, Ministerul Sănătății (MS) a achizitionat aproximativ 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu față de anul trecut.

„Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, informează sursa citată.

Campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică s-a realizat în mai multe etape, începând cu data de 14 septembrie 2020.

Conform monitorizărilor realizate de INSP, până la data de 29 noiembrie, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 864.796 persoane din categoriile la risc.

Citește și: Numărul infecțiilor respiratorii acute, cu 63% mai mic față de aceeași săptămînă a anului trecut

Conform aceleași surse, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute este în scădere, în săptămâna 48 de monitorizare, a fost de 31.874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (88.394) și cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (43.954) –scăderi posibil datorate și subraportarilor din perioada sărbătorilor legale.

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal.

Etichete: vaccin gripal ministerul sanatatii campanie de vaccinare antigripala imunizare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.