Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua Mondială a Limfomului, marcată astăzi

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 15 septembrie 2021, ora 12:52

Ziua Mondială a Limfomului este marcată anual pe 15 septembrie și îndeamnă medicii, asistenții, pacienții și familiile lor să se informeze despre această formă de cancer.

Limfomul este o boală rară, reprezentând un cancer al ganglionilor şi al sistemului limfatic, ce se formează la nivelul limfocitelor din sânge şi afectează sistemul imunitar şi capacitatea acestuia de a lupta împotriva infecţiilor şi bolilor, potrivit unui comunicat de presă.

Image - Ziua Mondială a Limfomului

În întreaga lume, 1 milion de oameni trăiesc cu limfom, în fiecare zi sunt diagnosticaţi alți 1.000 de pacienţi și aproape 200.000 de persoane mor din cauza acestei boli, în fiecare an.

„Există 30 de tipuri diferite de limfom recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dintre care 25 sub denumirea de limfom non-Hodgkin. Limfoamele non-Hodgkin reprezintă unul din cele mai frecvente tipuri de cancer. Aproximativ 1 din 50 de persoane va dezvolta LNH în decursul vieții”, precizează reprezentanții Takeda.

În România, în fiecare an se diagnostichează circa 1.400 de cazuri de LNH, dintre care jumătate pierd lupta cu boala. În lipsa unui tratament adecvat, boala poate duce la deces în numai 6 luni.

Raportul worldlymphomaawarenessday.com arată că nu există teste de screening pentru limfom, care să detecteze cancerul înainte de prezenţa simptomelor.

Mesajul ales de către Lymphoma Coalition pentru 2021 reprezintă un puternic semnal de alarmă: pandemia nu trebuie să oprescă accesul bolnavilor la tratamente și servicii medicale, mai ales în contextul în care, în lipsa tratamentului, agresivitatea bolii poate duce la deces în doar câteva luni.

Etichete: Ziua Mondiala a Limfomului limfom cancer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.