Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua mondială a medicului de familie, marcată la 19 mai

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 18 mai 2022, ora 14:33

Joia aceasta, 19 mai, este marcată la nivelul întregii lumi Ziua mondială a medicilor de familie.

WONCA (World Organization of Family Doctors), organizația mondială a medicilor de familie, prezintă pe website-ul său istoria acestei zile. 

ziua mondiala a medicilor de familie

Ziua mondială a medicilor de familie – 19 mai – a fost declarată prima dată de WONCA în 2010 și a devenit o zi importantă, menită să sublinieze rolul și contribuția medicilor de familie și a echipelor de îngrijire primară în sistemele de sănătate din toată lumea.

Această zi reprezintă o oportunitate perfectă de a recunoaște rolul central al medicilor de familie în acordarea serviciilor medicale și de îngrijire pentru toți pacienții lor.

Tema din 2022 a Zilei mondiale a medicilor de familie este „Family Doctors, Always There to Care!”, în traducere: „Medicii de familie, întotdeauna acolo pentru îngrijiri!”.

Trei piloni

Tema de anul acesta se bazează pe cei trei piloni fundamentali, cu elemente-cheie în sensul de a depăși provocările pentru un viitor mai bun, se arată pe site-ul WONCA.

  1. Întotdeauna  - Medicii de familie sunt prezenți întotdeauna, iar continuitatea este o caracteristică fundamentală a muncii lor. 
  2. Acolo - Medicii de familie sunt acolo, alături de pacienții lor, indiferent de moment și de loc. 
  3. Îngrijire -  A fi medic de familie este atât un privilegiu, cât și o responsabilitate. Medicul de familie are grijă de pacienți și oferă ceea ce este necesar pentru protecția și bunăstarea lor.  

Citiți și: Lista medicilor de familie care vaccinează împotriva COVID-19 

Etichete: medici de familie medicina de familie Ziua Mondiala a Medicului de Familie WONCA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.