Newsflash
Apariții editoriale

Totul despre vaccin și vaccinare într-o nouă carte

de Cristina GHIOCA - iul. 7 2023
Totul despre vaccin și vaccinare într-o nouă carte

Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie a lansat, recent, la București, cea de-a doua ediţie a Îndreptarului de vaccinare în cabinetul medicului de familie.

 Coordonat de prof. dr. Doina Azoicăi și realizat de un colectiv de medici din România, volumul oferă informaţii complete și actualizate despre vaccinuri și vaccinare, dar și tehnici de comunicare utile în practica de zi cu zi a medicului de familie. 

„Eforturile unei echipe dedicate, pentru a face cât mai directă și facilă transmiterea informaţiilor pentru colegii medici de familie, dar și pentru medicii din alte specialităţi interesaţi de practica vaccinării, au făcut să apară o nouă și foarte necesară ediţie pe care o recomand pentru claritate, actualitatea datelor și, mai ales, pentru caracterul său practic care oglindește experienţa meritorie a fiecărui autor”, arată prof. 
dr. Doina Azoicăi în Prefaţa lucrării. Cuvintele sale redau perfect esenţa acestui volum, apărut la Editura Amaltea.

Structurat în șase capitole, Îndreptarul debutează cu o scurtă incursiune în istoria vaccinării, semnată de dr. Raluca Ghionaru și dr. Valeria Herdea. Un capitol aparte este dedicat imunizării grupurilor de risc, iar un altul infecţiei cu SARS-CoV-2. Fiecare capitol conţine mai multe subcapitole care abordează teme adiacente, de interes pentru medicii de familie și nu numai. 

Bine-venită este introducerea în volum a unui capitol dedicat relaţionării cu pacienţii. În demersul lor, foarte bine documentat, dr. Ileana Lucia Brînză și dr. Liliana Elena Chiţanu prezintă diverse tipuri de comunicare, dar evidenţiază și barierele care pot apărea în de­cursul ei. Un spaţiu amplu, în cadrul acestui capitol, este dedicat interviului motivaţional, care oferă un cadru propice identificării motivaţiei pentru vaccinare și susţinerii ei. 

Bogăţia elementelor grafice, a schemelor și a tabelelor în care sunt explicate pe larg informaţii despre vaccinurile disponibile pe piaţă face din volumul de faţă o carte ușor de parcurs, utilă tuturor profesioniștilor din Sănătate, care merită lecturată.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe