Newsflash
Internaționale Știri

Un nou focar de gripă aviară a fost detectat în Ungaria

de L. Budin - dec. 22 2023
Un nou focar de gripă aviară a fost detectat în Ungaria

În ultimele săptămâni, focare de gripă aviară a fost depistate în mai multe regiuni din Ungaria, inclusiv la granița cu România.

Autorităţile sanitar-veterinare de la Budapesta au anunțat un nou focar de gripă aviară cu tulpina H5N1 la o fermă din vestul Ungariei, unde au fost deja sacrificaţi circa 26.500 de curcani.

La fel ca în alte cazuri, Oficiul Naţional de Securitate a Lanţului Alimentar (NEBIH) a dispus crearea unei zone de protecţie pe o rază de 3 kilometri în jurul fermei situate în judeţul Gyor-Moson-Sopron, precum şi a unei zone de supraveghere pe o rază de 10 kilometri, informează agențiile EFE și Agerpres.

Gripa aviară a fost detectată în ultimele săptămâni în mai multe regiuni ale Ungariei, inclusiv la granița cu România. Circa un milion de păsări de fermă au fost sacrificate anul acesta în Ungaria, după descoperirea a 63 de focare de gripă aviară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe