Newsflash
Diverse

Un român mănâncă 13 batoane și napolitane anual

de Dr. Laura Davidescu - mar. 19 2024
Un român mănâncă 13 batoane și napolitane anual

Peste 20.000 de tone din gustările dulci pe care le mâncăm în România sunt reprezentate de napolitane și batoane KitKat, produse în fabrica Nestle de la Sofia.

Fabrica Nestlé din Sofia este un exemplu de istorie și tradiție care s-a modernizat și adaptat la cerințele și gusturile contemporane de consum, pe care jurnaliștii români au avut ocazia să o viziteze recent. În urmă cu 30 de ani, Nestlé a cumpărat această fabrică emblematică de ciocolată și dulciuri, ce fusese fondată în 1912 și apoi naționalizată de comuniști, ulterior privatizată înainte de a deveni parte a celei mai mari companii de produse alimentare și băuturi din lume.

Cele mai mari două piețe pentru KitKat® produs în Sofia sunt Marea Britanie (28%) și Germania (17%). Țările din regiunea Europei Centrale de Est primesc încă 17%, iar regiunea Europei de Sud-Est (Adriatice, Bulgaria, România și Ucraina) încă 11% din producție.

Grupul de ziariști români care a vizitat în martie 2024 Fabrica Nestle din Sofia

Fabrica din Sofia livrează zeci de varietăți de batoane și napolitane KitKat®, precum și drajeurile Smarties (acestea fiind în ambalaje de hârtie și folosind numai ingrediente naturale), într-un mediu de securitate alimentară la nivel înalt și sub standarde stricte de calitate. Dintre acestea, numai napolitanele KitKat livrate în România au reprezentat peste 15 milioane de unități în anul 2023.

Fabrica Nestlé din Sofia este o unitate de producție sustenabilă, pe lângă faptul că este o unitate extrem de controlată în ceea ce privește securitatea alimentară și măsurile anti-contaminare. De-a lungul anilor am inițiat diferite programe și inițiative de sustenabilitate pentru a ne arăta respectul față de natură și resursele sale naturale. Deci, ori de câte ori desfaceți un baton KitKat® și vă bucurați de gustul acestuia, țineți minte că a avut un impact minim asupra naturii”, explică Nina Vitkova, Sofia Factory Manager, Nestlé.

Ambalajele KitKat® și Smarties sunt proiectate ca să fie 100% reciclabile și, în consecință, cantitatea de plastic folosită anual a scăzut cu 11,5% din 2019 încoace, la fel ca și cantitatea de hârtie consumată, care a salvat 2.300 de copaci de la tăiere.

Consumul de apă a scăzut cu 67% din 2010 datorită investițiilor în tehnologii moderne, automatizare și digitalizare, iar din 2014, niciun deșeu nu a fost aruncat la groapa de gunoi. Inițiativele pentru 2024 includ izolarea termică a circuitului ciocolatei, optimizarea sistemului de abur, optimizarea sistemului de aer comprimat și optimizarea sistemelor industriale de distribuție a apei.

O parte dintre produsele Nestle , inclusiv mostre de materii prime și coloranții naturali utilizați.

„În România, peste 15 milioane de batoane KitKat® au fost consumate în 2023, creând o conexiune între consumatorii români și fermierii din programul Nestlé Income Acceleration, care stimulează familiile cultivatorilor de cacao care își înscriu copiii la școală, implementează bune practici agricole, se angajează în activități agro-forestiere, și le diversifică veniturile. Prin inițiativa „Breaks for Good” de la KitKat, toți consumatorii produsului îi sprijină pe fermierii de cacao și contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la sustenabilitatea producției de cacao utilizată în aceste batoane”, spune Daniela Yordanova, SEM Confectionery Business Executive Officer, Nestlé.

Istoria mărcii KitKat

Savurat în peste 80 de țări, KitKat este primul brand global de ciocolată care folosește cacao 100% din surse durabile prin Nestlé Cocoa Plan și certificat Rainforest Alliance. Marca datează din 1911, când termenii „Kit Kat” și „Kit Cat” au fost înregistrate ca mărci comerciale de către cofetăria Rowntree din Marea Britanie, care a fost cumpărată de Nestlé în 1988. În 2013, Google a încheiat un parteneriat cu Nestlé prin care versiunea 4.4 a sistemului de operare Android a fost denumită „KitKat”. În 2020, KitKat a câștigat Premiul Lausanne Index – Cel mai bun ambalaj.

ETICHETEkitkatNestle

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe