Newsflash
ACTUALITATE Știri

Analiză despre locurile la rezidențiat: din ce în ce mai mulți rezidenți își schimbă specialitatea

de Florentina Ionescu - nov. 24 2023
Analiză despre locurile la rezidențiat: din ce în ce mai mulți rezidenți își schimbă specialitatea

Doctorul Letiția Coriu prezintă pe pagina ei de Facebook o situație îngrijorătoare, analizând datele recente despre locurile la rezidențiat.

Letiția Coriu este membru ales al Comisiei de disciplină în cadrul Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB). Totodată, ea este medic și șefa Secției ATI de la Spitalul Clinic Colţea din București. Ea trage un semnal de alarmă cu privire la medicii rezidenți. 

„ATI și Medicina de urgență [sunt] în topul renunțărilor la specialitatea de rezidențiat! Și, foarte interesant, obstetrica vine rapid din urmă... De ce? Pentru că riscul practicării meseriei și activitatea la nonstop depășesc orice imaginație în țara noastră. În ritmul acesta, nu vor mai fi asigurate nici urgențele peste câțiva/puțini ani”, a scris dr. Letiția Coriu pe o rețea socială, alături de câteva tabele. 

Din datele prezentate de aceasta referitor la schimbara de specialitate, în total au fost 2.234 de schimbări în perioada 1 ianuarie 2020 – 5 septembrie 2023. 

Un număr de 18 rezidenți au renunțat la Psihiatrie și au ales altă specialitate. Iar un număr de 214 rezidenți au renunțat la altă specialitate și au ales Psihiatrie. 

În ceea ce privește specialitatea de Anestezie și Terapie Intensivă, datele arată că 99 de rezidenți au renunțat la aceasta. Pe când 122 au ales-o în perioada menționată. 

În ceea ce privește Medicina de urgență, 112 rezidenți au renunțat la această specialitate, iar 49 au ales-o în intervalul de timp menționat mai sus. 

 

 

Postarea de pe Facebook: 

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe