Newsflash
ACTUALITATE Știri

Aproape 200 de persoane din Sectorul 1 al capitalei poartă „Brățara Vieții”

de Florentina Ionescu - oct. 4 2023
Aproape 200 de persoane din Sectorul 1 al capitalei poartă „Brățara Vieții”

Datele arată că aproape 200 de persoane din Sectorul 1 poartă „Brățara Vieții”. Sistemul este gratuit pentru cei cu venituri de până la 2.500 lei/lună.

Medicii de la Complexul Multifuncțional Caraiman monitorizează 24h/24 starea de sănătate a aproape 200 de pacienți care au ales să poarte „Brățara Vieții”. 

De ieri, 3 octombrie, alți zece pensionari din Sectorul 1 s-au alăturat celor peste 180 de pacienți care sunt beneficiari ai sistemului de asistență medicală în timp real oferit de Primăria Sectorului 1, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Echipată cu un buton de panică 

Prin acest sistem, pacientul primește o brățară echipată cu buton de panică pe care o poartă permanent la mână, și un telefon mobil asociat acesteia. Dacă pacientul se simte rău sau consideră că are nevoie de asistență medicală, acesta apasă butonul roșu al brățării, iar telefonul mobil apelează instant Centrul de Telemonitorizare care funcționează non-stop. 

După primirea alertei, specialiștii Complexului Multifuncțional Caraiman declanșează protocolul de urgență pentru acordarea asistenței medicale, iar, dacă este cazul, se apelează sistemul unic de urgență 112, cu transmiterea fișei medicale a pacientului. 

„Pensionarii din Sectorul 1 și nu numai beneficiază de un sistem ultramodern de monitorizare, în timp real, a stării de sănătate, și nu la o clinică privată, ci la Complexul Multifuncțional Caraiman, spitalul comunității noastre. Este vorba despre ”Brățara Vieții”, un sistem de asistență medicală oferit de către Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, prin care este supravegheată 24h/24 starea de sănătate a beneficiarilor”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Program gratuit 

Programul este gratuit pentru pensionarii și salariații din acest sector care au un venit mai mic de 2.500 lei, pentru șomeri, persoane beneficiare de venit minim garantat, persoane cu handicap sau instituționalizate în centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1. De asemenea, programul este gratuit pentru alte categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat. 

Sistemul este disponibil și altor categorii de persoane din Sectorul 1, contra unei sume minime, de 10 lei/lună, pentru cei cu venit lunar net între 2.501 și 3.500 lei, respectiv 20 lei/ lună, pentru cei cu venituri lunare de peste 3.500 lei. 

Beneficiarii nu au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de card de sănătate CNAS. 

Pentru informații suplimentare, persoanele interesate pot apela numărul de telefon 0762.251.002, de luni până joi, între orele 8.00-16.30, sau vineri, între orele 8.00-14.00. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe