Newsflash
ACTUALITATE Știri

Testări gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin

de Magdalena Tănăsescu - iul. 18 2023
Testări gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin

Complexul Multifuncțional Caraiman organizează, în această perioadă, un proces de testare gratuită pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Sunt vizate femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani care locuiesc în sectorul 1, iar programarea trebuie făcută în prealabil la numerele de telefon 021/2244029, 021/2244073 sau 021/7963986. 

Procesul de recoltare se realizează de luni până vineri între orele 8,30 și 10,30, la Cabinetul de Planificare Familială al Complexului Multifuncțional Caraiman, situat pe str. Caraiman nr. 33 A. 

„Deși cancerul de col uterin reprezintă una din principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor, atunci când este depistat precoce, este unul din cancerele cu cea mai mare rată de vindecare. Testul citologic Babeș - Papanicolau detectează acele modificări, care netratate pot duce la apariția unui cancer de col invaziv”, se menționează pe site-ul Complexului Multifuncțional Caraiman. 


Programul de screening pentru cancerul de col uterin urmărește în primul rând reducerea incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin și a mortalității specifice, dar și depistarea cancerului de col uterin în stadii precoce și îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic și tratament. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe