Newsflash
ACTUALITATE Știri

ASSMB a dat startul Campaniei „Spală-te pe mâini”, ediția din 2023

de Florentina Ionescu - oct. 19 2023
ASSMB a dat startul Campaniei „Spală-te pe mâini”, ediția din 2023

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a dat recent startul ediției 2023 a Campaniei „Spală-te pe mâini”, adresată preșcolarilor și elevilor din clasele primare.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini (marcată la 15 octombrie), Rețeaua de Medicină Școlară a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a inițiat campania „Spală-te pe mâini”. 

Campania se adresează elevilor de gimnaziu și preșcolarilor din școlile și grădinițele de stat din București. Acțiunea are drept scop informarea copiilor în legătură cu riscul grav pentru sănătate reprezentat de mâinile murdare, se arată pe o rețea socială

Timp de mai multe luni, medicii și asistenții din cadrul cabinetelor de medicină școlară vor susține în clase ore dedicate acestei deprinderi sănătoase, pentru a le oferi copiilor toate informațiile teoretice și sfaturile practice care să îi ajute să se spele corect pe mâini, prevenind astfel îmbolnăvirile și răspândirea infecțiilor. 

Primele lecții pe această temă au avut loc la Școala Gimnazială nr. 174 din București, unde copiii din clasele a II-a au fost extrem de receptivi la toate informațiile oferite de cadrele medicale. La finalul orei a avut loc și o probă practică, ocazie cu care cei mici au exersat modul corect de spălare a mâinilor cu apă și săpun. 

Spălatul pe mâni, un obicei la îndemână!” este tema din acest an a Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini, scopul fiind promovarea igienei mâinilor și creșterea conștientizării cu privire la importanța spălării corecte a mâinilor pentru sănătatea oamenilor. 

Mâinile sunt adesea purtătoare de germeni și bacterii, iar spălarea lor regulată și corectă este esențială pentru a preveni răspândirea unor boli infecțioase precum răceala comună, gripa, sau bolile cu transmitere fecal-orală, au amintit reprezentanții ASSMB. Spălatul corect al mâinilor este un gest simplu, dar foarte eficient, care poate salva vieți.


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/administratiaspitalelor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe