Newsflash
ACTUALITATE LIFESTYLE Știri

Programul #staidrept își propune să facă educație preventivă cu elevii

de Florentina Ionescu - ian. 29 2024
Programul #staidrept își propune să facă educație preventivă cu elevii

Un proiect al Asociației KinetoBebe face parte din acțiunile acesteia de promovare a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor.

Proiectul are în prim-plan educația preventivă în rândul copiilor școlari și se referă la problemele de postură ale micuților. Peste 25% dintre copiii din România suferă de obezitate. Peste 25% dintre copiii din România au probleme de postură, sunt dizarmonici, așa cum arată raportul național de evaluare a dezvoltării fizice a copiilor. 

Programul #staidrept, derulat de Asociația Kinetobebe, își propune să ajungă în cât mai multe școli pentru a face educație preventivă, se arată într-o informare transmisă redacției. Astfel, terapeuții vor merge în școlile gimnaziale și împreună cu elevii vor dezbate subiecte ca: durerile de spate, poziții corecte la scris și în fața ecranelor diverselor gadgeturi și, mai ales, ce sporturi preferă cei mici. 

Workshopuri pentru elevi 

Raluca Chișu, fondatoarea Asociației KinetoBebe - Rețeaua Centrelor de Recuperare Pediatrică KinetoBebe, își propune ca în 2024 să realizeze lunar workshopuri pentru un număr de minim 300 de elevi. Proiectul se va finaliza cu un studiu referitor la modalitatea în care elevii din ciclul primar cunosc și respectă pozițiile corecte în timpul orelor de curs și în activitățile extrașcolare. 

Proiectul se adresează copiilor de școală primară, din clasele 0 - IV, care au între 6 ani și 11 ani. 


Notă autor:

Foto de Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/diligent-small-girl-drawing-on-paper-in-light-living-room-at-home-3755511/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe