Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campania „Soare Fără Pete” are loc în perioada 4-8 iulie, la Mamaia

de Magdalena Tănăsescu - iul. 2 2024
 Campania „Soare Fără Pete” are loc în perioada 4-8 iulie, la Mamaia

Un control dermatoscopic gratuit va fi efectuat de medici, în perioada 4-8 iulie a.c., în cadrul Campaniei de prevenire a cancerelor de piele „Soare Fără Pete”, ce se va desfășura la beach-barul de pe plaja Hotelului Tomis din Mamaia.

Aflată la a VIII-a ediție, campania pune accent pe importanța protecției solare și a controalelor dermatologice regulate în cancerul de piele.

„Acest tip de cancer este printre cele mai întâlnite și grave la nivel global și se estimează că, dacă nu se iau măsuri imediate, în Europa va afecta aproximativ 40% din populație până în anul 2040. Depistat timpuriu, cancerul de piele se poate trata, în multe cazuri chiar vindeca”, se menționează într-un comunicat al Asociației Oncopacienților PHOENIX București - AOP Phoenix.

Potrivit experților, este foarte important ca acest tip de cancer să poată fi depistat cât mai precoce.

„Populația trebuie să conștientizeze, să se informeze din surse medicale sigure și să cunoască regulile autoexaminării pielii. De asemenea, este necesar să meargă la medic la cel mai mic semn”, se precizează în comunicatul citat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe