Newsflash
ACTUALITATE Internaționale Newsflash

INFOGRAFIC: deșeurile din plastic la nivel mondial

de Florentina Ionescu - iul. 4 2024
INFOGRAFIC: deșeurile din plastic la nivel mondial

Cei de la Statista.com trag un semnal de alarmă cu privire la cantitatea uriașă de deșeuri din plastic care este răspândită în întreaga lume.

Potrivit jurnalistei María Florencia Melo care semnează articolul despre deșeurile din plastic, în doar două decenii, producția anuală globală de deșeuri din plastic a crescut de la 180 de milioane de tone la aproape 400 de milioane de tone, conform unui raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), intitulat Global Plastics Outlook. Între timp, experții se așteaptă ca deșeurile din plastic aproape să se tripleze la nivel mondial până în anul 2060, scrie Statista.com.

În ultimii ani, a crescut gradul de conștientizare asupra pericolelor generate de poluarea cu plastic, iar aceste măsuri de conștientizare au pregătit terenul pentru o intervenție mai amplă cu multe politici publice. 

Euronews raporta anul trecut că mai bine de 100 de țări deja au luat măsuri, în sensul că au interzis complet sau au interzis doar parțial pungile din plastic de unică folosință. În același timp, multe țări din lume au interzis alte tipuri de produse de unică folosință, cum ar fi tacâmurile din plastic și accesoriile din plastic pentru amestecarea băuturilor și cocktailurilor.

Totodată, articolul atrage atenția și asupra ambalajelor din plastic, care reprezintă aproape 40% din totalul greutății deșeurilor din plastic generate la nivel mondial. Reducerea și reciclarea ambalajelor de unică folosință este o prioritate pentru multe state, în lupta dată pentru a combate sau reduce poluarea cu obiecte din plastic. 

În infograficul de mai jos sunt reprezentate domeniile care produc deșeuri din plastic: industria ambalajelor, produse de consum, vehicule, textile, construcții, produse electronice/electrocasnice, alte domenii.

Sursa: https://www.statista.com/chart/32385/global-plastic-waste-production-by-application/


Notă autor:

Foto principală de Magda Ehlers: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-plastic-bottles-2547565/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe