Newsflash
ACTUALITATE Newsflash Știri

Crucea Roșie Română împlinește 148 de ani

de Magdalena Tănăsescu - iul. 4 2024
Crucea Roșie Română împlinește 148 de ani

Joi, 4 iulie a.c., Crucea Roșie Română sărbătorește 148 de ani de la înființare printr-o serie de acțiuni care transformă Bucureștiul într-un epicentru al solidarității și al ajutorului umanitar.

Astfel, în Parcul Herăstrău (Skatepark) va fi organizată o simulare de accident, unde cei prezenți vor fi martorii unor scene intense, dar educative, în care voluntarii Crucii Roșii vor demonstra măsuri de prim-ajutor esențiale. 

 

De asemenea, un autobuz de pe linia 335 va fi colantat spectaculos, iar în interior voluntarii vor interacționa cu călătorii, oferindu-le informații vitale despre misiunea organizației. Pe ecranele LCD din autobuz va rula un videoclip de prezentare a activității Crucii Roșii Române în beneficiul persoanelor vulnerabile. 

 

„Simulan, pe ecranele de la metrou va fi lansat un scurt clip de prezentare, prin intermediul căruia oamenii vor putea descoperi valorile care ghidează organizația și impactul pe care îl are în comunitate. Nu în ultimul rând, se vor prezenta mesaje vizuale la Gara de Nord din București. Vor fi expuse fotografii care spun povestea tristă a unor copii din medii defavorizate, aflați în grija centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române”, se menționează într-un comunicat remis redacției.

 

Ziua de 4 iulie se va încheia cu o recepție aniversară la Palatul Elisabeta, reședința Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. Aniversarea a 148 de ani de existență va fi sărbătorită alături de personalități și de prieteni ai organizației.

Crucea Roșie Română este cea mai mare organizație umanitară din țară, cunoscută pentru rolul său vital în intervenția în caz de dezastre. Cu o rețea extinsă la nivel național, Crucea Roșie Română acționează ca un pilon de sprijin în situații de urgență, oferind ajutor și asistență esențială pentru comunitățile afectate. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe