Newsflash
ACTUALITATE Știri

Cezar Irimia (APCR): România are un sistem de sănătate care condamnă pacienții

de Magdalena Tănăsescu - ian. 22 2024
Cezar Irimia (APCR): România are un sistem de sănătate care condamnă pacienții

România merge „pe contrasens” de ani de zile în ceea ce priveşte sistemul medical, susține Cezar Irimia, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR).

Potrivit acestuia, decalajul privind accesul la medicamente de ultimă generaţie faţă de ţările Uniunii Europene este de 5-6 ani.

„România de ani de zile privind sistemul de sănătate este pe contrasens, pacienţii din România fiind cei mai oropsiţi din Uniunea Europeană privind accesul a investigaţii şi tratamente (...) Decalajul între noi şi Uniunea Europeană este de 5-6 ani privind accesul la medicamente. Nu este exagerat. Avem medicamente aprobate de anul trecut din noiembrie. Trebuia să fie trecute de ANM şi introduse în acea listă de compensate. Nici în acest moment nu beneficiem de ele”, a precizat Cezar Irimia, citat de Agerpres

 

Președintele APCR a menționat, totodată, că asociația pe care o reprezintă nu va renunţa la procesele în instanţă, atunci când pacienţii vor cere acest lucru.

Alianţa Pacienţilor Cronici din România a luat fiinţă în anul 2012 şi este cea mai mare organizaţie a pacienţilor din tara noastră în acest moment, cu aproape 150.000 de membri în rândul organizaţiilor membre. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe