Newsflash
ACTUALITATE Știri

CNAS: 99,5% din actele adiţionale cu furnizorii de servicii medicale au fost semnate

de Magdalena Tănăsescu - iul. 2 2024
CNAS: 99,5% din actele adiţionale cu furnizorii de servicii medicale au fost semnate

Este vorba de furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate (26.461, față de 26.596 de acte adiționale anterioare datei de 30 iunie 2024).

Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru semestrul I şi trimestrul III al anului 2024 valorile garantate ale punctelor «per capita» şi pe serviciu medical se menţin la nivelul valorilor valabile în semestrul II al anului 2023.

„Conform prevederilor HG nr. 687/2024, în asistența medicală primară valoarea punctului per capita este de 12 lei; valoarea punctului pe serviciu este de 8 lei. În asistența medicală ambulatorie valoarea punctului pe serviciu este 4,50 lei, iar în asistența medicală dentară se menține valoarea orientativă a plafonului de 6.000 lei/lună”, se menționează în comunicat.

În hotărârea de guvern amintită se precizează: „contractele de furnizare de servicii medicale, de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi de dispozitive medicale se încheie până la data de 31 decembrie a anului pentru care a fost încheiat contractul”. 

 

„CNAS înțelege dificultățile cu care sunt confruntați furnizorii de servicii medicale. În acest sens a depus și depune permanent eforturi considerabile pentru a menține valorile de punct la nivelul actual. În scopul creșterii valorii punctului pentru furnizorii de servicii medicale în ambulatoriul clinic de specialitate, instituția a întreprins demersuri către autorități, vizând materializarea acestui obiectiv începând cu trimestrul IV al anului 2024”, se precizează în comunicatul citat.

 

Hotărârea de Guvern nr. 687/2024 a fost aprobată la data de 21 iunie 2024, iar normele de aplicare au fost aprobate pe 27 iunie 2024, cu publicare în 28 iunie a.c.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe