Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicii specialiști susțin că CNAS dezinformează în privința semnării actelor adiționale

de Magdalena Tănăsescu - iul. 2 2024
Medicii specialiști susțin că CNAS dezinformează în privința semnării actelor adiționale

Patronatul Medicilor Specialiști susține că CNAS face o „încercare de intimidare prin vehicularea unor cifre care nu corespund realității”, în ceea ce privește semnarea actelor adiționale cu furnizorii de servicii medicale.

„Am citit cu stupoare comunicatul recent al CNAS care afirmă că, în acest moment, circa 99,5% din actele adiționale ale furnizorilor de servicii medicale aflați în relație contractuală cu casele de asigurări sunt deja semnate. Aducem în atenția opiniei publice faptul că respingem această încercare de intimidare prin vehicularea unor cifre care nu corespund realității. În unele județe, medicii de familie nu au primit pâna în acest moment actele adiționale la semnat”, se menționează într-un comunicat remis redacției de Patronatul Medicilor Specialiști cu Practică Independentă (PMSPI). 

Potrivit reprezentanților PMSPI, medicii de familie aflați în contract cu COPSNAJ nu au primit nici ei, pâna în acest moment, actele adiționale la semnat.

„Actele adiționale transmise spre semnare nu respectă HG 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului Cadru, care spune clar...că valoarea garantata a punctelor per capita și pe serviciu trebuie să fie calculată de CNAS, prevăzută în Norme și asigurată pe durata valabilității contractului de furnizare de servicii medicale încheiat. Solicităm CNAS să...prezinte situația reală și să remedieze de urgență aspectele de nelegalitate a actelor adiționale mentionate”, se mai spune în comunicat.

În caz contrar, medicii de familie si medicii din ambulatoriul de specialitate „se văd nevoiți să se adreseze forurilor competente pentru a nu ajunge în situația vătămării drepturilor pacienților începând cu 1 octombrie 2024”.

„Anunțăm CNAS că nu ne lăsăm intimidați de o cifră care nu corespunde realității și ne exprimăm indignarea că, după atâția ani, CNAS încă nu s-a vindecat de metodele de intimidare cu care ne-a obișnuit în ultimii 15 ani, contrar afirmatiilor că este o instituție transparentă”, susțin reprezentanții PMSPI, alături de alte asociații semnatare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe