Newsflash
ACTUALITATE Știri

Conferința anuală a Spitalului ,,Dr. Carol Davila”, desfășurată în perioada 6-11 noiembrie 2023

de Magdalena Tănăsescu - aug. 17 2023
Conferința anuală a Spitalului ,,Dr. Carol Davila”, desfășurată în perioada 6-11 noiembrie 2023

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” va organiza, în perioada 6-11 noiembrie 2023, cea de-a XII-a ediție a conferinței cu tema „Medicina integrativă: știință, tehnologie și umanitate”.

Potrivit unei postări făcute pe pagina de internet zilelesuumc.ro, conferința din acest an își propune o abordare deschisă, largă și pătrunzătoare a întrebărilor ce constituie întotdeauna motorul progresului în medicină.

 

„În ultimii 20 de ani, cercetarea științifică s-a dezvoltat exponențial ca volum și calitate, inteligența artificială, Big Data și tehnologiile avansate având acum valențe nebănuite în trecutul apropiat. Considerăm că această explozie informațională trebuie integrată în medicina clasică, cea de la patul bolnavului, umanitatea, empatia și comunicarea fiind fundamente perene ale competenței profesionale. Încrederea pacientului în medic, împreună cu profesionalismul, tehnicile miniinvazive sau tratamentele de ultimă oră aplicate cu succes în lumea medicală modernă și, implicit, în spitalul nostru, sunt ingrediente ale unui act medical de calitate”, a declarat General maior medic prof. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, președintele conferinței.

 

Printre întrebările la care se va încerca să se dea un răspuns în cadrul conferinței se numără: „Care sunt actualitățile și tendințele în chirurgia parietală, mamară și hepatobiliopancreatică?”; „Cum putem integra clinic noutățile din neurooncologie și neurogenetică?”; „Cine poate beneficia de radiologia intervențională sau de tratamentul rapid al accidentului vascular cerebral?”; „Când apare rezistența multibacteriană?” etc.

 

Evenimentul din luna noiembrie va fi găzduit de Amfiteatrul Ambulatorului Clinic Integrat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe