Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Noaptea Muzeelor 2021: ce puteți vizita la muzeele și casele memoriale din structura MMB

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 10 iunie 2021, ora 11:03

Muzeul Municipiului București – MMB îi așteaptă pe bucureșteni la Noaptea Muzeelor sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 16.00 până la ora 22.00 (ultima intrare).

Cu această ocazie specială, muzeele și casele memoriale din structura MMB vor putea fi vizitate gratuit, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

afis NM 2021

La Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 2) sunt deschise pentru public expozițiile „Timpul Orașului”, „De la anatomia artistică la opera finită” și „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”.

La Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151) se poate vizita expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute”.

De neratat este și expoziția permanentă „Pe urmele trecutului. Colecția Maria și dr. George Severeanu”, la Muzeul Dr. George Severeanu (Strada Henri Coandă nr. 26).

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Strada Vasile Alecsandri nr. 16) își întâmpină oaspeții cu expoziția permanentă de pictură, sculptură, grafică, dar și cu expoziția tematică „Grădina Paradisului. Desene pregătitoare”.

La Muzeul Ligia și Pompiliu Macovei (Strada 11 lunie nr. 36-38) expoziția permanentă va fi deschisă alături de expoziția tematică „Ligia Macovei și lirica lui Tudor Arghezi”. Se va putea vizita și expoziția permanentă a Muzeului Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8).

Muzeul Dr. Victor Babeș (Strada Andrei Mureşanu nr. 14A) oferă expoziția permanentă „Victor Babeș (1854-1926). Principii, valori, moșteniri”, iar Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici (Strada Dr. Nicolae Minovici nr. 1) are deschise expozițiile „Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio II” și „100% RO”.

Programul Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21) este diferit, acesta fiind deschis gratuit între orele 20.00 și 2.00, pentru vizitarea expoziției permanente „Descoperim împreună Universul”, dar mai ales pentru observații nocturne, dacă vremea o va permite.

Muzeul Municipiului București îi invită pe vizitatori să se bucure de toate aceste proiecte expoziționale și, în același timp, să respecte regulile impuse de situația sanitară, în vigoare și în prezent. Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului

Etichete: Noaptea muzeelor palatul sutu Frederic Storck Muzeul Dr. Victor Babes Muzeul Dr. Nicolae Minovici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.