Newsflash
Internaționale

Din nou, despre beneficiile mișcării

de Dr. Mariana MINEA - mai 26 2023
Din nou, despre beneficiile mișcării

Activitatea fizică poate preveni apariţia bolii Parkinson, semnalează un studiu publicat în revista Neurology de un grup de cercetători francezi.

Concluziile cercetării se adaugă dovezilor deja existente privind beneficiile mișcării asupra sănătăţii. Studiul a urmărit timp de 29 de ani o cohortă de 100.000 de femei afiliate unui plan naţional de asigurări de sănătate pentru persoanele care lucrează în educaţie. Incidenţa bolii Parkinson a fost cu 25% mai mică în grupul cu cel mai mare nivel de activitate fizică, în comparaţie cu grupul cu cel mai mic nivel.

Până acum se știa că exerciţiile fizice de tip aerob, de intensitate moderată spre înaltă, sunt mai potrivite pentru a atenua simptomele motorii din această boală și au potenţial de a modifica cursul bolii. Un alt studiu, publicat tot în luna mai în Journal of Parkinson Disease, încearcă să afle dacă și „volumul” mișcării joacă un rol în aceste efecte benefice. Se evaluează șapte studii clinice randomizate, ce urmăresc grupuri de la 30 până la 452 de persoane. Parametrul măsurat de majoritatea lor este numărul de pași parcurși zilnic.


Notă autor:

https://www.lemonde.fr/sciences/article/2023/05/18/maladie-de-parkinson-l-activite-physique-diminue-les-symptomes-et-pourrait-avoir-un-effet-neuroprotecteur_6173821_1650684.html
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37197993/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37125564

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe