Newsflash
Știri

Două uleiuri esențiale produse la USAMV Cluj-Napoca pot fi vândute în UE

de L. Budin - feb. 23 2024
Două uleiuri esențiale produse la USAMV Cluj-Napoca pot fi vândute în UE

Două uleiuri esențiale produse de câțiva ani la Disciplina Fitotehnie – Facultatea de Agricultură a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca au primit recunoaștere europeană.

Uleiul esențial de lavandă și uleiul esențial de salvie sunt acum eligibile spre comercializare în spațiul comunitar.

Prof. dr. Dan Vârban, de la Disciplina Fitotehnie, produce și alte tipuri de uleiuri esențiale, care sunt disponibile spre vânzare în magazinele universității și la standul din Iulius Mall, după cum urmează: mentă, agastache, isop, cimbrișor, busuioc, tarhon, oregano, se arată într-un comunicat al universității. 

Înainte ca un produs cosmetic să poată fi introdus pe piața UE, este necesar ca acesta să fie înregistrat în notificarea UE privind produsele cosmetice (CPNP). Aceasta înseamnă că, pentru a vinde produsul sub propria marcă în UE toate detaliile sunt încărcate în CPNP. Raportul privind siguranța produselor cosmetice trebuie întocmit în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1223/2009, care armonizează și simplifică reglementările privind produsele cosmetice în toate statele membre ale UE”, a explicat prof. dr. Dan Vârban.

Au fost notificate ca fiind produse de USAMV Cluj-Napoca două uleiuri esențiale:

  • Ulei esențial de lavandă – se aplică pe corp (zona gâtului și încheietura mâinii) prin calea de expunere dermală și prin inhalare, fără spălare ulterioară după aplicare; 
  • Ulei esențial de salvie – se intenționează a se folosi ca ulei esențial pentru masajul corporal, aplicat pe corp fără spălare ulterioară după aplicare.

Materia primă (lavanda, salvia) a fost recoltată din câmpurile universității, iar uleiul a fost obținut prin hidrodistilare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe