Newsflash
Știri

USAMV Cluj-Napoca participă la Noaptea cercetătorilor europeni

de L. Budin - sept. 26 2023
USAMV Cluj-Napoca participă la Noaptea cercetătorilor europeni

Pe 29 septembrie, pasionații de știință și inovare sunt invitați să participe la atelierele, expozițiile și experimentele susținute la standurile USAMV Cluj-Napoca.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi reprezentată de cadre didactice și studenți de la toate facultățile la evenimentul Noaptea cercetătorilor europeni, vineri, 29 septembrie 2023, pe platoul din fața Sălii Sporturilor „Horia Demian” din municipiu.

Între orele 13.00 – 24.00, doritorii sunt invitați să participe la atelierele, expozițiile și experimentele susținute la standurile USAMV Cluj-Napoca, în cadrul unui program bogat și diversificat, potrivit pentru toate vârstele, se arată într-un comunicat

La standuri vor fi prezentate, între altele: oferta educațională și proiecte de cercetare, demonstrații cu echipamente de monitorizare a parametrilor mediului, expoziție de plante aromatice și uleiuri esențiale, demonstrații de microscopie, exerciții interactive și sesiuni quiz pe diverse teme, expoziție tehnici cultivare plante în laborator și de plante la ghiveci – kokedama, shiakusa, kusamono, terarii închise și deschise - , modelare 3D a construcțiilor cu tehnologie scanare laser, expoziție de plante silvice, prezentări centre cercetări și ateliere în apicultură și sericicultură, demonstrații și expoziție produse novatoare și proiecte de cercetare ale Laboratorului de Gastronomie moleculară, expoziție echipamente de analiză din Medicina Veterinară.

De asemenea, vor avea loc degustări de produse provenite de la fermele și stațiunile USAMV Cluj-Napoca, precum și prezentarea unei selecții de vinuri de la Stațiunea Vinea Apoldia Maior.

Și în acest an, Cluj-Napoca s-a alăturat celor peste 400 de orașe europene înscrise în circuitul științei și inovării, devenind parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european. Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții, dar și adulții vor avea oportunitatea să participe activ la desfășurarea experimentelor științifice, să comunice cu cercetători, dar și să cunoască rezultatele cercetării științifice și modul lor de implementare”, se precizează în comunicat. 


Notă autor:

Sursa foto: usamvcluj.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe