Newsflash
ACTUALITATE OPINII

Echitate în sănătate

de Roxana HAINAGIU - sept. 8 2023
Echitate în sănătate

La 31 august, a avut loc conferința „Echitate în Sănătate. Un rol întărit al asistenților medicali și moașelor în comunități”. Reuniunea a reprezentat o platformă vitală pentru discuţii privind îngrijirile medicale.

Conferinţa regională „Echitate în Sănătate. Un rol întărit al asistenţilor medicali și moașelor în comunităţi” face parte din seria de evenimente de marcare a celor 75 de ani de existenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Reuniunea a fost organizată în colaborare cu Biroul OMS din România și Ministerul Sănătăţii. Reuniunea a reprezentat o platformă vitală pentru discuţii și explorări în domeniul îmbunătăţirii calităţii îngrijirii medicale, cu accent pe rolul esenţial al asistenţilor medicali și moașelor în asigurarea unei asistenţe medicale echitabile. 

Conferinţa a debutat cu intervenţia online a prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, și dr. Caroline Clarinval, șefa biroului OMS în România. La eveniment au participat, de asemenea, oficiali și reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate de la nivel naţional, regional și local, directori de  îngrijiri, manageri de unităţi sanitare, precum și reprezentanţi ai Consiliului Naţional al  OAMGMAMR.  Subiectele discutate au inclus importanţa expertizei internaţionale în dezvoltarea profesională a asistenţilor medicali și moașelor, precum și abordări inovatoare în creșterea calităţii actului medical în comunităţi. 

Prima sesiune tematică s-a concentrat pe importanţa expertizei și experienţei internaţionale pentru promovarea activităţii asistenţilor medicali și moașelor.
A doua sesiune a abordat subiecte esenţiale pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical în comunitate. Au fost explorate teme precum prevenţia și promovarea sănătăţii, înţelegerea perspectivelor sociale și comportamentale pentru gestionarea atitudinilor antivaccinare, îmbunătăţirea rezilienţei personale și a sănătăţii mintale a profesioniștilor din domeniul sănătăţii, precum și identificarea abordărilor inovatoare în sănătatea maternă și sănătatea sexuală și reproductivă.

Președintele OAMGMAMR a subliniat: „Această conferinţă reflectă angajamentul nostru comun pentru creșterea calităţii îngrijirii medicale și promovarea unei asistenţe medicale echitabile pentru toţi cetăţenii. Rolul asistenţilor medicali și moașelor în comunităţile noastre este esenţial. Iar colaborarea noastră cu  partenerii internaţionali ne permite să învăţăm și să împărtășim cele mai bune practici pentru o îngrijire mai bună și mai sustenabilă”. 

În cadrul conferinţei, au fost dezvoltate dialoguri constructive, s-au abordat provocările actuale și viitoare în sprijinul profesiei de asistent medical și moașă și s-au conturat căi de acţiune pentru asigurarea unei îngrijiri medicale mai bune și mai accesibile pentru toţi. Acest eveniment reprezintă un pas important în direcţia atingerii obiectivelor noastre comune pentru sănătatea și bunăstarea cetăţenilor.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe