Newsflash
ACTUALITATE Industria farmaceutică Internaționale

EMA evaluează medicamentele pentru care s-au făcut studii clinice la Synapse Labs

de Florentina Ionescu - iul. 26 2023
EMA evaluează medicamentele pentru care s-au făcut studii clinice la Synapse Labs

Agenția Europeană pentru Medicamente a demararat o evaluare privind efectuarea de studii clinice la Synapse Labs Pvt. Ltd, India.

Luna aceasta, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a demarat evaluarea medicamentelor pentru care au fost efectuate studii clinicela SynapseLabs Pvt. Ltd, o organizație de cercetare prin contract (contract research organisation - CRO) cu sediul în Kharadi, India. Aceasta a fost efectuată în urma unei inspecții de bună practică în studiul clinic (GCP), întreprinsă de Agenția Spaniolă a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (AEMPS), care a provocat îngrijorări serioase cu privire la validitatea și fiabilitatea datelor provenite din studiu, generate la CRO, se arată într-un comunicat de presă al EMA preluat de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România

Se analizează impactul medicamentelor

După ce a analizat constatările inspecției GCP, Agenția Spaniolă a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a solicitat Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) să evalueze impactul acestora asupra beneficiilor și riscurilor medicamentelor care au fost autorizate pe baza studiilor efectuate la sediile Synapse Labs. 

Agenției Europene a Medicamentului i s-a solicitat, de asemenea, să analizeze impactul asupra medicamentelor evaluate, în prezent, în vederea autorizării și care utilizează datele provenite din studiile generate de CRO. 

EMA va evalua datele disponibile, pentru a determina dacă sunt necesare acțiuni pentru a proteja sănătatea publică. 

Evaluarea acoperă medicamentele autorizate sau în curs de evaluare prin procedură națională sau proceduri de recunoaștere mutuală, pe baza studiilor efectuate de SynapseLabs Pvt.Ltd, India, în numele deținătorilor de autorizații de punere pe piață și solicitanților. 

Va fi luată o decizie finală cu caracter juridic obligatoriu 

Evaluarea a fost inițiată la cererea autorității naționale de reglementare în domeniul medicamentului din Spania, în conformitate cu Articolul 31 al Directivei 2001/83/CE. 

Evaluarea este efectuată de Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP), responsabil cu problemele referitoare la medicamentele de uz uman, care va adopta opinia Agenției. Opinia CHMP va fi ulterior transmisă Comisiei Europene, care va emite o decizie finală cu caracter juridic obligatoriu, aplicabilă în toate statele membre ale UE. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe