Newsflash
ACTUALITATE Știri

Grevă spontană a personalului TESA de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”

de Florentina Ionescu - nov. 24 2023
Grevă spontană a personalului TESA de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”

Personalul TESA al Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” a declanșat joi, 23 noiebrie, o mișcare de protest în jurul orei 12:00, în curtea spitalului.

Personalul TESA (Tehnic, Economic, Social şi Administrativ) al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” (SCUBA) a vrut ca prin această grrevă spontană să facă revendicări de natură salarială, a transmis purtătorul de cuvânt al SCUBA ieri, 23 noiembrie, într-o notă transmisă redacției (foto mai jos). Protestul a fost planificat astfel încât să dureze 30 de minute. 

„Contextul este legat în primul rând de salarizarea personalului TESA. În principal este vorba de volumul de muncă, de neplata orelor suplimentare şi de nivelul de salarizare al personalului TESA din spitale”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SCUBA, dr. Florin Bica.

Acesta a precizat că în spitalul pe care îl reprezintă sunt aproximativ 65 de angajaţi ai serviciului TESA - tehnic, economic, social și administrativ. 

„Este vorba de o grevă spontană, va dura între orele 12:00 şi 12:30 - dar se pare că se întâmplă şi în alte spitale”, a mai spus dr. Florin Bica.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe