Newsflash
ACTUALITATE Știri

„Solidaritatea Sanitară” organizează grevă de avertisment pe 3 aprilie

de Magdalena Tănăsescu - mar. 19 2024
„Solidaritatea Sanitară” organizează grevă de avertisment pe 3 aprilie

Consiliul de Coordonare al Federației ”Solidaritatea Sanitară” a decis continuarea acțiunilor de protest cu o grevă de avertisment care va avea loc pe 3 aprilie, în intervalul orar 12,00 – 13.00.

Greva de avertisment va fi organizată de sindicatele membre ale Federației „Solidaritatea Sanitară” în toate unitățile sanitare în care acestea au membri și angajați care au semnat pentru grevă până acum, respectiv care vor semna pentru grevă până la momentul organizării ei. 

 

„Asemenea protestelor premergătoare, greva de avertisment și acțiunile ce-i vor urma sunt desfășurate pentru susținerea revendicărilor legitime ale angajaților din sănătate, așa cum sunt precizate pe site-ul dedicat protestelor. În realitate, menținerea drepturilor aferente muncii prestate la un nivel atât de jos conduce la o creștere a venitului net al angajaților mult mai mică decât cea rezultată din recent adoptata ordonanță de urgență”, menționează reprezentanții organizației sindicale într-un comunicat.

 

Aceștia precizează, totodată, că datele publicate de INS referitoare la nivelul inflației indică o probabilitate destul de mare ca majorările salariilor de bază din acest an, prevăzute de ordonanța de urgență, să fie „înghițite” de inflație.

 

„Data de programare a grevei de avertisment a fost condiționată de respectarea termenelor foarte lungi prevăzute de Legea nr. 367/2022 în privința grevei împotriva politicii sociale şi economice a Guvernului. Este de notorietate refuzul de până acum al Guvernului și al Ministerului Sănătății de a da curs solicitării noastre oficiale de încheiere a Acordului privind procedura grevei în sectorul public de sănătate, refuz ce are ca scop împiedicarea grevei în sănătate, respectiv restricționarea acestui drept constituțional al angajaților din sănătate”, se mai spune în comunicat.

 

În a doua parte a lunii aprilie, după desfășurarea grevei de avertisment, Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” se va întruni din nou pentru instructajul general specific grevei și decizia privind declanșarea grevei generale propriu-zise.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe