Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Infografic: dieta vegetariană câștigă sau nu teren în lume?

de Florentina Ionescu - iul. 3 2023
Infografic: dieta vegetariană câștigă sau nu teren în lume?

Cei de la Statista.com au realizat un infografic pe tema vegetarianismului în lume.

Practicarea unei diete vegetariene poate avea o influență profundă asupra sănătății noastre și asupra amprentelor de carbon. 

Vegetarianismul se extinde ușor-ușor în mai multe țări din lume, de exemplu, în Europa sau în Statele Unite. Pe de altă parte, în unele zone de pe glob vegetarianismul este în declin – de exemplu, în India, unde dietele vegetariene tradiționale sunt treptat înlocuite de o abordare omnivoră a alimentației, arată analiza celor de la Statista.com

Deși în 2018-2019 aproape o treime dintre locuitorii din urban din India spun că au fost vegetarieni, acest procentaj a scăzut la aproximativ un sfert până în anii 2021-2022, potrivit Statista Global Consumer Survey.  

Sursa: https://www.statista.com/chart/28584/gcs-vegetarianism-countries-timeline/

Dietele vegetariene au devenit din ce în ce mai populare în ultimii trei ani, în general, dar unele țări sunt mai rapide decât altele în ceea ce privește preferințele locuitorilor pentru preparatele din carne. În Mexic li Spania, rata persoanelor vegetariene a plutit undeva sub 3% mai recent. Același lucru este valabil pentru Coreea de Sud, chiar dacă aici rata persoanelor vegetariene a crescut de la 0,9% în anii 2018-2019 la 2,5 în 2021-2022. 

În infograficul de mai sus este prezentată proporția respondenților din țările selectate care au spus că au urmat o dietă vegetariană, fiind comparate cifrele din 2018-2019 cu cifrele din 2021-2022. 

În general, au existat între 2000 și 9200 de respondenți pe fiecae țară, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, care au răspuns la acest sondaj, Statista Global Consumer Survey. 


Notă autor:

Sursa imaginii principale: fotografie de la Ella Olsson: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alimenta-ie-sanatoasa-vegetarian-tocator-mese-gatite-acasa-1640774/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe