Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coreea de Sud, record de noi cazuri de COVID-19: peste 600.000 de infectări zilnice

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 18 martie 2022, ora 10:10

Recent, în Coreea de Sud au fost raportate atât un record în ce privește decesele cauzate de COVID-19, cât și un număr foarte mare de cazuri noi zilnice: peste 600.000 de infectări.

În ciuda numărului record de infectări și numărului mare de decese, opinia publică din această țară pare să susțină planurile autorităților de a relaxa măsurile în ceea ce privește COVID-19 în zilele următoare, scrie The Guardian

cazuri record covid coreea de sud
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Pe măsură ce țara se pregătește să pună capăt restricțiilor referitoare la pandemia de COVID-19, în Coreea de Sud au fost raportate infecții zilnice cu SARS-CoV-2 și un record de decese cauzate de virus.

Joi, autoritățile din această țară au declarat că 621.328 de cazuri noi zilnice de infectări au fost înregistrate, iar 429 de decese au fost raportate ca fiind cauzate de COVID-19, arată sursa citată.

Agenția pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud a arătat că varianta Omicron, extrem de infecțioasă, a fost cea care a contribuit la recordul de infectări și, deși un sondaj de opinie în rândul publicului a scos la iveală că mulți dintre locuitorii acestei țări se așteaptă să ia virusul, puțin se tem de consecințele grave asupra sănătății în contextul COVID-19.

Numărul infectărilor zilnice este de departe mult mai mare decât au prezis autoritățile din domeniul sănătății. Miercuri, guvernul acestei țări a spus că se aștepta ca valul de infectări în ce privește cazurile zilnice să ajungă undeva la 400.000. În urmă cu mai puțin de o lună, autoritățile preziceau că vârful valului ar putea să vină la jumătatea lunii martie și să se situeze undeva la 140.000-270.000 de cazuri zilnice.

În ciuda acestor cifre, guvernul nu dă semne că ar dori să regândească planurile pentru a elimina aproape toate restricțiile în privința distanțării fizice în zilele și în săptămânile următoare, iar opinia publică din Coreea de Sud pare să susțină aceste măsuri de relaxare.

Etichete: Coreea de Sud record infectari coronavirus val infectari omicron infectari in crestere noi infectari coronavirus Boli infecțioase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC