Newsflash
OPINII

MedicHub Media, la moment aniversar

de Dr. Simona MELNIC - feb. 23 2024
MedicHub Media,  la moment aniversar

Când am pornit la drum cu MedicHub, în urmă cu opt ani, am avut în minte faptul că preluam o companie cu potenţial, o promisiune mai degrabă, pe care trebuia să o conducem spre un alt liman.

 Ştiam că nu avem voie să rămânem în mediocritate, că singura şansă este să devenim, cumva, „remarcabili”. Am visat că am putea construi într-o bună zi un centru de comunicare, un adevărat hub al lumii medicale, care să integreze armonios vocile medicilor independenţi, dar şi serviciile şi informaţiile de care ar putea avea nevoie pentru a-şi practica profesiunea şi pentru a-şi consolida independenţa. Astfel, MedicHub se construiește pe un concept care vorbește, în esenţa lui, despre colaborare: deservire a breslei medicale, sprijin pentru performanţă şi competenţă, dar şi integritate, empatie şi abordare umanistă. 

Avem şansa de a lucra într-un mediu cu oameni tineri, profesionişti, care au rezonat admirabil la acest concept – nu întâmplător, creşterea vertiginoasă a companiei în aceşti ani. Ne-am constituit într-o echipă animată de redescoperita putere a cuvântului în toate formele lui de răspândire, de pasiunea pentru știinţa și arta comunicării, de datoria de a ne pune în slujba breslei medicale – în sensul contribuţiei la permanenta pregătire profesională, la reflectarea schimbărilor din lumea medicală autohtonă și a aspiraţiilor acesteia. Echipa noastră cuprinde medici, jurnaliști, filologi, filosofi, economiști, IT-işti şi atâţia alţii, beneficiind totodată de un colectiv tehnic deosebit. 

În dorinţa de a ne poziţiona ca un expert în comunicarea multichannel, am lansat platforma digitală www.medichub.ro în 2017, primul proiect de acest fel din peisajul românesc, primul jucător care a penetrat noi frontiere, din zona digitală. Şi nu ne-am oprit aici, povestea a mers mai 
departe, odată cu achiziţia publicaţiei Viaţa Medicală, la finele anului 2017. 

Am încercat să punem şi în spatele acestui proiect reţeta optimă de respect pentru brandul care este Viaţa Medicală, dar și concepţia publicistică nouă, menită să atragă și să reţină atenţia medicului și cititorului secolului XXI.  Astfel, cu facilitarea  MedicHub, Viaţa Medicală rămâne vocea comunităţii medicale românești. Fondată în 1949 ca Muncitorul sanitar, Viaţa  Medicală împlinește anul acesta 75 de ani de existenţă, fiind o publicaţie independentă şi neimplicată politic, care promovează schimbul constructiv de idei, medicina bazată pe dovezi şi medicina bazată pe știinţă  (www.viata-medicala.ro).

Este momentul să le mulţumesc tuturor colaboratorilor noștri, medici, farmaciști, asistenţi medicali și de farmacie, universitari și din alte categorii profesionale. Contribuţia lor a fost determinantă în menţinerea proiectului MedicHub/Viaţa Medicală la nivelul dorit de elita medicală din ţara noastră, astfel încât comunităţi mari de medici să se identifice în unele din capitolele acestui proiect. Aș vrea să știe că, fără contribuţia lor, acest proiect drag nouă ar fi pierit și că, din partea noastră, vor avea parte de toată susţinerea necesară și de acum încolo. 

Vom fi onoraţi de toate contribuţiile care vor popula platforma digitală medichub.ro și site-ul viata-medicala.ro. Vrem să continuăm în spiritul colaborării și demnităţii medicale. La moment aniversar, eu, Simona Melnic, medic „răspopit” profesionist în management şi comunicare medicală, fac mărturisirea de credinţă că sunt în dream jobul vieţii mele: am şansa de a conduce o companie care se străduiește, şi a reușit până acum, să se achite de promisiunile făcute, faţă de toate forţele relevante din societate.

- Reuşim să dăm înapoi acţionarului nostru dreptul ce i se cuvine, prin curajul de a se fi angajat financiar în acest proiect. 

- Reuşim să creăm mediul profesional care să ofere colegilor noştri respectul şi satisfacţia pentru munca pe care o prestează în mod onest.

- Reuşim să menţinem relaţii de colaborare profesională corecte cu partenerii şi clienţii noştri, cărora le oferim servicii de calitate şi, similar, relaţii bazate pe câştig reciproc, cu furnizorii noştri.

- Reuşim să livrăm produse cu valoare adăugată către publicul nostru, profesioniştii din sistemul de sănătate, şi să rămânem într-un echilibru profesional cu colaboratorii noştri, lideri de opinie  profesioniști din domeniu.

- Reuşim să creăm plusvaloare în societate, ca persoane fizice şi persoane juridice corecte şi implicate social. Reuşim să dăm înapoi societăţii, în general, prin iniţiativele de responsabilitate socială pe care le conducem: implicare publică prin Camera de Comerţ Germano-Română (AHK) și CSR prin Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria (Campania Medici-pentru-medici etc.)

Închei prin a le mulţumi tuturor celor la care am făcut referire mai sus. În mod evident, MedicHub/Viaţa Medicală nu ar fi, astăzi, la 20 de ani distanţă, fără ei. Dacă ne gândim că, în Uniunea Europeană, doar 7% dintre firme ajung la vârsta de 20 de ani, trebuie să ne considerăm: 1. Profesioniști/2. Norocoși/3. Profesioniști & norocoși. Să ne bucurăm împreună de acest moment aniversar, cât şi... de următorii 20 de ani! 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe