Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ministerul Sănătăţii achiziţionează echipamente de înaltă performanţă de screening pentru cancer

de Magdalena Tănăsescu - nov. 20 2023
Ministerul Sănătăţii achiziţionează echipamente de înaltă performanţă de screening pentru cancer

O serie de echipamente de înaltă performanţă de screening pentru diferite tipuri de cancer vor fi achiziţionate de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat remis redacției, scopul acestei investiții este de a îmbunătăți accesul populației la serviciile de screening pentru cancer.

„Achizițiile ce vor fi făcute de Ministerul Sănătăţii vor viza: echipamente destinate cancerului de col uterin (linii automate citologie şi HPV, colposcop, electrocauter, dispozitive de electrochirurgie şi masă ginecologică); 7 mamografe destinate centrelor regionale pentru screening-ul cancerului de sân; 7 linii de colonoscopie destinate centrelor regionale pentru screening-ul cancerului de colon”, se menționează în comunicat.

Investiţia se ridică la 13 milioane de euro şi este realizată printr-un proiect cu Banca Mondială, precizează ministerul. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe