Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

NHS: o colecție de lenjerie intimă informează clienții asupra riscului de cancer

de Florentina Ionescu - sept. 4 2023
NHS: o colecție de lenjerie intimă informează clienții asupra riscului de cancer

Datorită unui tip nou de etichete de pe produsele de lenjerie intima, NHS vrea să crească gradul de conștientizare asupra cancerului.

Printr-un parteneriat între Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service - NHS) al Regatului Unit al Marii Britanii și un lanț de supermarketuri din Marea Britanie clienții sunt informați cu privire la cancerul de sân și cancerul testicular, scrie www.euronews.com.

Este vorba despre o nouă linie de lenjerie intimă, prin care autoritățile din Marea Britanie vor să crească gradul de conștientizare asupra cancerului cu ajutorul unor noi etichete și al unor coduri QR care oferă informații despre simptomele cancerului de sân și simptomele cancerului testicular. Acest parteneriat nou între NHS și lanțul de supermarketuri își propune să le reamintească oamenilor importanța autoexaminării când vine vorba despre semnele unui posibil cancer. 

Recomandările NHS vor fi afișatepe etichetele produselor, iar codurile QR special concepute vor direcționa clienții către mai multe informații despre cancer de pe site-ul NHS. 

Lenjeria intimă cu aceste etichete, lansată de brandul Nutmeg al supermarketului Morrisons va fi disponibilă în 240 de magazine de la nivel național. Inițial, etichetele se vor regăsi pe boxerii pentru bărbați, iar la scurt timp vor fi introduse și sutienele cu aceste noi etichete și coduri QR. 


Notă autor:

Fotografie de la Klaus Nielsen: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sutien-con-tientizare-ingrijire-medicala-sistem-de-sanatate-6303700/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe