Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

O actriță din „Big Bang Theory” a aflat că are cancer pulmonar, deși nu a fumat niciodată

de Florentina Ionescu - dec. 14 2023
O actriță din „Big Bang Theory” a aflat că are cancer pulmonar, deși nu a fumat niciodată

Starul Kate Micucci, din serialul „Big Bang Theory” (Teoria Big Bang), a dezvăluit recent că are diagnostic de cancer pulmonar. Ea spune că nu a fumat niciodată.

Potrivit publicației USA Today, actrița Kate Micucci, cunoscută publicului și din serialul „Teoria Big Bang”, a mărturisit pe o rețea socială că a fost diagnosticată cu cancer pulmonar. Actriță și cântăreață îndrăgită, cu apariții în numeroase seriale de comedie și nu numai, Kate Micucci a dezvăluit recent pe TikTok că stă pe un pat de spital, după ce a suferit o intervenție chirurgicală prin care i-au fost îndepărtate celule canceroase. 

„Mă aflu în spital, dar asta deoarece am avut ieri o intervenție chirurgicală pentru cancerul pulmonar. Ei (medicii – n.red.) l-au depistat foarte devreme”, le-a spus actrița fanilor săi din mediul online. 

Totodată, aceasta a subliniat că acest diagnostic „este într-adevăr ciudat, deoarece eu nu am fumat nici măcar o țigară în toată viața mea, așa că [acest diagnostic] a fost o surpriză. Dar totodată cred că astfel de lucruri se întâmplă, așa că cea mai bună veste este că ei [medicii] l-au depistat în stadiu precoce, l-au scos și acum sunt bine”. 

Actrița a mai spus că va lua lucrurile mai ușor în următoarea perioadă, pentru a se recupera după intervenția chirurgicală, dar că este încântată că se va întoarce la pasiunea ei, pictura. 

Potrivit Asociației Americane de Cancer, în Statele Unite cancerul bronhopulmonar (așa cum mai este numit cancerul de plămâni) este responsabil de unul din cinci decese asociate cancerelor. Fumătorii activi și persoanele care au fumat în trecut au cel mai mare risc de a fi diagnosticați cu cancer de plămâni. 


Notă autor:

Sursa foto: Genevieve - DSC_7846, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81283389

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe