Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

O persoană din Georgia (SUA) a murit din cauza unei infecții rare a creierului

de Florentina Ionescu - iul. 31 2023
O persoană din Georgia (SUA) a murit din cauza unei infecții rare a creierului

Un locuitor din statul american Georgia a murit din cauza unei infecții rare a creierului, cunoscută în mod normal sub numele de „amibă consumatoare de creier”.

Oficialii din sănătate au oferit detalii despre acest caz. Victima a fost infectată cu „Naegleria fowleri”, o amibă care distruge țesutul cerebral, cauzează edemul creierului și, de obicei, este cauzatoare de moarte, au confirmat oficialii din cadrul Department of Health din Georgia, scrie Associated Press

Acesta este al șaselea caz de infecție cu amiba „Naegleria fowleri”, în Georgia, din 1962 încoace. Reprezentanții statului au mai spus că victima cel mai probabil a fost infectată într-un lac cu apă dulce sau într-un eleșteu, dar nu au spus unde anume s-a întâmplat. Persoanele se pot infecta atunci când apa care conține acest gen de amibă pătrunde în nas. Amiba nu poate infecta persoanele dacă apa este înghițită, iar infecția nu se transmite de la o persoană la alta. 

Simptomele unei infecții de acest fel includ: dureri severe de cap, febră, greață și vărsături și eventual infecția progresează până la înțepenirea gâtului, crize convulsive și comă care poate duce la deces. Simptomele încep la aproape cinci zile de la infecție, însă ele pot debuta oricând, începând cu ziua unu până la ziua a 12-a după infecție. Simptomele pot progresa rapid și pot cauza decesul în decurs de cinci zile. 


Notă autor:

Fotografie de la Tima Miroshnichenko: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/flatlay-fotografie-de-sus-ecran-imagine-6010927/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe