Newsflash
ACTUALITATE Știri

Punct de Prim Ajutor Emoțional la Untold

de L. Budin - iul. 31 2023
Punct de Prim Ajutor Emoțional  la Untold

Este pentru prima oară când o companie de healthcare aduce în discuție sănătatea mintală la un eveniment de acest gen, atrăgând atenția asupra importanței sănătății emoționale în calitatea vieții.

În cadrul ediției de anul acesta, Untold și partenerul de sănătate Regina Maria activează primul Punct de Prim Ajutor Emoțional din cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, se arată într-un comunicat. 

Pe parcursul celor 4 zile de festival, participanții au la dispoziție un spațiu sigur și relaxat unde pot discuta cu psihoterapeuți cu experiență despre orice subiect legat de sănătatea sau viața lor emoțională. Doritorii vor găsi o zonă care va replica experiența unui cabinet de psihoterapie; mai mult decât atât, kinetoterapeuții Kinetic Sport & Medicine sunt pregătiți să le explice impactul problemelor emoționale, precum furia, anxietatea, stresul asupra organismului și să îi învățe exerciții ușoare pentru detensionarea zonelor corpului în care se reflectă stările psihoemoționale.

În 2023 este timpul să lăsăm rușinea de a merge la terapie deoparte. Tendința noastră este aceea de a fugi de emoțiile puternice, însă tocmai ele sunt cele care ne fac puternici pe termen lung. E important să învățăm să ne recunoaștem stările și să nu le mai ținem ascunse, ci să le exprimăm sănătos și să le transformăm în ceva constructiv pentru noi”, a declarat Oana Nicolau, psihoterapeut și co-fondator al Clinicii Oana Nicolau, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Nevoia de a aduce în discuție partea psihoemoțională nu este nouă. În România, discuția cu un psihoterapet încă este stigmatizată, deși beneficiile sunt conștientizate de majoritatea românilor și documentate de studiile de specialitate. Peste 150 de milioane de persoane din Uniunea Europeană trăiesc cu o problemă psihoemoțională, conform Organizației Mondiale a Sănătății. 

Sesiunile de discuție cu psihoterapeuții vor avea loc în fiecare zi de festival, între orele 16.00 – 20.00. Orice participant al festivalului va putea beneficia de aceste sesiuni de consiliere și sprijin emoțional, oferite gratuit de Rețea.

Pe lângă cabinetele de sănătate emoțională, partenerul de sănătate al festivalului va oferi participanților anul acesta o serie de activități menite să contribuie la starea de bine, atât a corpului cât și a minții. Astfel, în zona dedicată, vor fi oferite cocktailuri sănătoase obținute din sucuri și siropuri naturale, aprobate de medici nutriționiști, zone de rehidratare și premii sănătoase precum vouchere cu reduceri la ședințe și abonamente de psihoterapie, ședințe cu specialiști în kinetoterapie sau vouchere pentru testarea nivelului de vitamină D. Printre premiile oferite se numără și un abonament săptămânal la psihoterapie în cadrul Clinicilor Oana Nicolau, pentru un an de zile.

Într-un mediu atât de vibrant și plin de energie, recunoaștem importanța susținerii sănătății mintale și dorim să ne implicăm activ în îmbunătățirea stării de bine a tuturor celor prezenți la festival. Suntem mândri să ne alăturăm acestei inițiative și suntem recunoscători că putem conta pe sprijinul Regina Maria în eforturile noastre de a crea un festival care nu doar să ofere experiențe muzicale extraordinare, ci și să promoveze sănătatea mintală”,  a spus Edy Chereji, Chief Of Public Affairs Untold Universe.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe