Newsflash
Știri

S-a lansat un ghid pentru schimbarea obiceiurilor alimentare

de L. Budin - iun. 20 2023
S-a lansat un ghid pentru schimbarea obiceiurilor alimentare

Cartea „Stil de viață sănătos, zi de zi” a fost dezvoltată de Anca Nicoiu-Șuteu, psihoterapeut, și Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

Clinica Smart Nutrition lansează cartea nutriție „Stil de viață sănătos, zi de zi”, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să își îmbunătățească sănătatea și să atingă greutatea optimă. Își propune să ofere o perspectivă cuprinzătoare asupra sănătății și stilului alimentar echilibrat, se arată într-un comunicat. 

Cititorii vor descoperi mituri nutriționale explicate, vor înțelege conexiunea dintre alimentație și starea emoțională, vor învăța cum să diferențieze între mâncatul emoțional și cel conștient, vor găsi idei pentru gustări sănătoase și multe alte principii care îi vor ajuta să facă alegeri alimentare inteligente și să rupă cercul vicios al fluctuațiilor de greutate”, se precizează.

 

Ghid practic

Pe lângă noțiunile despre nutriție, cartea funcționează ca un ghid nutrițional și terapeutic, oferind suportul necesar în procesul de însușire a unor noi obiceiuri alimentare și schimbare a stilului de viață într-un mod sustenabil. Ghidul este structurat pe durata unui an, perioadă în care utilizatorii pot completa informații despre conținutul meselor, starea emoțională și alimentele consumate în exces. 

Am dorit ca această carte să fie un ghid accesibil pentru publicul larg, oferind suportul necesar celor care doresc să-și schimbe obiceiurile alimentare care conduc la probleme de greutate și să fie mai sănătoși. Totodată, acest material poate fi o bază în educația nutrițională și poate contribui la combaterea problemelor legate de obezitate, una dintre cele mai mari provocări ale societății moderne”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition. 

În România, 6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea, potrivit Studiului Naţional privind Prevalența Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR). Rata obezității este în creștere atât în România, cât și la nivel global. 

Posesorii cărții „Stil de viață sănătos, zi de zi” se pot înscrie, opțional, în comunitatea Smart Nutrition, unde vor beneficia de acces la grupul de suport, la programe special concepute, precum și la ședințe individuale de psihoterapie și nutriție cu autorii cărții, în cadrul programelor de intervenție terapeutică și nutrițională, se mai arată. 

 

Despre autori

Anca Nicoiu-Șuteu este Certified Individual Schema Therapist, acreditată de către ISST International Society of Schema Therapy, psihoterapeut atestat în specialitatea psihoterapie cognitiv – compotamentală, tehnica Brainspotting și trainer autorizat. Și-a început pregătirea profesională în anul 2005, participând la numeroase workshop-uri și training-uri naționale și internaționale. 

Dr. Mihaela Posea este medic specialist în diabet zaharat, nutritie și boli metabolice și doctor în medicină. Are o experiență de peste 10 ani în domeniu și este unul dintre cei 8 medici din România certificați în managementul obezității de către Federația Mondială de Obezitate – World Obesity Federation.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe