Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sindicatele din Sănătate au participat, miercuri, la analiza proiectului de lege a salarizării

de Magdalena Tănăsescu - aug. 9 2023
Sindicatele din Sănătate au participat, miercuri, la analiza proiectului de lege a salarizării

Federația „Solidaritatea Sanitară” și Federația Sanitas au participat, pe 9 august, la analiza proiectului de lege a salarizării, realizat de către cele două organizații sindicale reprezentative împreună cu Ministerul Sănătății.


Potrivit unei postări de pe Facebookîntrevederea a avut loc la sediul Ministerului Muncii. 

„Echipa ministerială a fost condusă de ministrul Muncii, dna Simona Bucura – Oprescu, iar participanții la întâlnire au agreat, de principiu, ca discuțiile privind noua lege a salarizării în Sănătate și Asistență Socială să aibă ca bază draftul de lege negociat deja de federațiile sindicale reprezentative din Sănătate cu Ministerul Sănătății. Reprezentanții Sanitas și-au reafirmat poziția exprimată încă de la începutul negocierilor, respectiv ca noua lege să nu repete inechitățile și discriminările între categoriile profesionale, constatate în aplicarea legii actuale”, se menționează în postare.

Participanții la întrevedere au fost de acord ca negocierile viitoare cu Ministerul Muncii să se poarte în cadrul unor întâlniri separate pe cele două domenii – Sănătate și Asistență Socială. 

La discuția de miercuri au participat și reprezentanții Băncii Mondiale, deoarece analiza proiectului de lege a salarizării se elaborează prin raportare la ierarhia stabilită de această instituție. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe