Newsflash
Știri

11 martie, Ziua personalului medical în România. Mesajul transmis de dr. Sandra Alexiu

de Florentina Ionescu - mar. 11 2021
11 martie, Ziua personalului medical în România. Mesajul transmis de dr. Sandra Alexiu

11 martie a fost instituită drept Ziua personalului medical, printr-o lege din 2020.

Este vorba despre legea nr. 56 din 15 mai 2020, pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 (puteți consulta textul legii aici). 

personal medical medici rezidenti

Legea a fost emisă de Parlamentul României. Ea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 402 din 15 mai 2020, după cum a amintit dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie - București-Ilfov (AMF-B).

La articolul 8 din legea menționată mai sus se arată că: „(1) În semn de recunoaștere a meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 se instituie ziua de 11 martie ca Ziua personalului medical”.

Totodată, în textul legii scrie că Ziua personalului medical poate fi marcată de către autoritățile și instituțiile publice, de organismele neguvernamentale, de reprezentanțele diplomatice ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific. 

După cum a constatat președintele AMF-B într-o postare pe care a publicat-o pe o rețea de socializare, „O mulțime de telefoane și astăzi de la prietenii din presă pe tema vaccinurilor. Totuși niciunul nu a remarcat această zi, care are sau ar trebui să aibă o conotație specială!”. 

Sandra Alexiu
Dr. Sandra Alexiu

 

Medicul Sandra Alexiu (foto mai sus) a ținut să transmită colegilor ei un mesaj emoționant, cu ocazia Zilei Personalului Medical:

„Așa încât dragii mei confrați de aici și de pretutindeni, din toate specialitățile, oameni dedicați, oameni calzi, oameni cu consistență și suflet, colegilor din echipele noastre de zi și noapte din cabinete, clinici, spitale, centre de îngrijiri, unități de învățământ cu cabinete medicale, vă urez să fiți sănătoși și apreciați, ascultați și respectați, mângâiați când aveți nevoie, sprijiniți când aveți greutăți. Să vă fie bine și să ieșiți cu capul sus din confruntări și să vă dispară zilele grele!”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe