Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

11 martie, Ziua personalului medical în România. Mesajul transmis de dr. Sandra Alexiu

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 11 martie 2021, ora 15:53

11 martie a fost instituită drept Ziua personalului medical, printr-o lege din 2020.

Este vorba despre legea nr. 56 din 15 mai 2020, pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 (puteți consulta textul legii aici). 

personal medical medici rezidenti

Legea a fost emisă de Parlamentul României. Ea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 402 din 15 mai 2020, după cum a amintit dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie - București-Ilfov (AMF-B).

La articolul 8 din legea menționată mai sus se arată că: „(1) În semn de recunoaștere a meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 se instituie ziua de 11 martie ca Ziua personalului medical”.

Totodată, în textul legii scrie că Ziua personalului medical poate fi marcată de către autoritățile și instituțiile publice, de organismele neguvernamentale, de reprezentanțele diplomatice ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific. 

După cum a constatat președintele AMF-B într-o postare pe care a publicat-o pe o rețea de socializare, „O mulțime de telefoane și astăzi de la prietenii din presă pe tema vaccinurilor. Totuși niciunul nu a remarcat această zi, care are sau ar trebui să aibă o conotație specială!”. 

Sandra Alexiu
Dr. Sandra Alexiu

 

Medicul Sandra Alexiu (foto mai sus) a ținut să transmită colegilor ei un mesaj emoționant, cu ocazia Zilei Personalului Medical:

„Așa încât dragii mei confrați de aici și de pretutindeni, din toate specialitățile, oameni dedicați, oameni calzi, oameni cu consistență și suflet, colegilor din echipele noastre de zi și noapte din cabinete, clinici, spitale, centre de îngrijiri, unități de învățământ cu cabinete medicale, vă urez să fiți sănătoși și apreciați, ascultați și respectați, mângâiați când aveți nevoie, sprijiniți când aveți greutăți. Să vă fie bine și să ieșiți cu capul sus din confruntări și să vă dispară zilele grele!”.

Etichete: Dr. Sandra Alexiu ziua personalului medical 11 martie lege

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.