Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Epidemiologul Emilian Popovici: „Numărul persoanelor cu viroză și gripă este în creștere”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 6 aprilie 2022, ora 12:27

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie a arătat care este explicația din spatele numărului tot mai mare de persoane diagnosticate acum cu viroză respiratorie și gripă.

Medicul Emilian Popovici a postat ieri un mesaj pe o rețea social, explicând că în această perioadă se îmbolnăvesc mai multe persoane de viroze respiratorii și de gripă. 

emilian popovici 2015

„Numărul persoanelor diagnosticate cu viroză respiratorie și gripă este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut deși suntem la început de primăvară. Explicația e simplă: SARS-CoV-2 este de 2-3 ori mai transmisibil decât virusul gripal și în mod logic măsurile de protecție de anul trecut față de un virus mai transmisibil l-au ținut sub control și pe cel mai puțin transmisibil.”, a scris medicul epidemiolog pe pagina sa oficială.

Totodată, el a arătat că odată ce măsurile nu mai sunt în vigoare, iar proporția de populație vaccinată pentru gripă este destul de redusă, virusul gripal se propagă în populație și infectează:

„Este acesta un motiv în plus pentru cei care nu vor să se îmbolnăvească să poarte masca în special în spațiile închise aglomerate! Asta ca să rămânem sănătoși și să ne bucurăm de primăvară!” 

INSP: numărul cazurilor de gripă clinică s-a triplat față de săptămâna precedentă 

 

Etichete: vicepresedinte emilian popovici Emilian Popovici societatea romana de epidemiologie Epidemiologie Boli infecțioase viroze viroze respiratorii viroza cazuri de gripa clinica gripa virusul gripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC