Newsflash
ACTUALITATE Știri

Virozele respiratorii durează între 10 și 14 zile în acest sezon, arată două studii

de Florentina Ionescu - oct. 12 2023
Virozele respiratorii durează între 10 și 14 zile în acest sezon, arată două studii

Potrivit unor studii, virozele respiratorii durează între 10 și 14 zile în acest sezon. Din fericire, există unele metode simple de prevenție a virozelor.

Virozele respiratorii durează între 10 și 14 zile în acest sezon. Simptomele apar după 1-3 zile de incubație și durează la adulți, estimativ, 10 zile, iar la copii, 14 zile, potrivit unor studii publicate în MSD Manual Consumer Version. Ambele studii sunt realizate de dr. Brenda L. Tesini, de la University of Rochester School of Medicine and Dentistry. 

Cazurile de infecție cu COVID-19 sunt și ele în continuă creștere, la finalul lunii septembrie 40% din cazurile de COVID fiind înregistrate în București și în județele Prahova, Timiș, Iași și Cluj, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Obiceiurile românilor când vine vorba de protecția împotriva virusurilor 

Printre principalele metode de protecție împotriva agenților patogeni la care românii apelează se numără: spălarea mâinilor, igienizarea surafețelor, iar 63% din aceștia consumă suplimente alimentare, potrivit aceluiași comunicat. Specialiștii recomandă și utilizarea unor purificatoare dotate cu filtru HEPA care să capteze virusuri, precum H1N1. 

Metodele abordate de români pentru protejarea sănătății în sezonul rece s-au schimbat în ultimii ani. Spre deosebire de anul 2021, în care 73% din români erau interesați de suplimente alimentare, în 2023 proporția scade la 63%, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. În lipsa vitaminelor, a unui stil de viață echilibrat sau a vaccinării împotriva virusurilor, specialiștii recomandă utilizarea unor dispozitive care purifică și igienizează aerul. 

În sezonul rece, suprafețele pot acumula mulți agenți patogeni, în comparație cu celelalte luni ale anului. Aspirarea și curățarea regulată este recomandată. 

Igienizarea mâinilor, în continuare recomandată 

Având în vedere ascensiunea cazurilor de gripă, COVID-19 și viroze respiratorii din această perioadă, medicii recomandă igienizarea regulată a mâinilor, suprafețelor și obiectelor utilizate frecvent. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe