Newsflash
Internaționale

Exerciţiile ușoare îmbunătăţesc memoria

de Dr. Diana Andronache - mar. 4 2022
Exerciţiile ușoare îmbunătăţesc memoria

Cercetătorii au descoperit că antrenamentele fizice, chiar și ușoare, pot crește eficienţa memoriei. Într-un studiu în care au fost incluși 36 de adulţi tineri sănătoși, cercetătorii au descoperit că efectuarea unui efort ușor, timp de 10 minute, poate aduce beneficii cognitive semnificative.

 

Prin tehnici de imagistică de tip rezonanţă magnetică de înaltă rezoluţie, oamenii de știinţă au examinat creierul participanţilor la scurt timp după sesiunile de exerciţii fizice. Astfel, au observat o conexiune mai bună între regiunile creierului responsabile de procesarea detaliată a memoriei în urma efectuării unor exerciţii simple, de tipul yoga sau Tai Chi.

Cercetătorii își propun să extindă cercetarea și să evalueze și adulţi în vârstă, care sunt expuși unui risc mai mare de tulburări
cognitive asociate vârstei. Ei doresc să afle dacă efectuarea unor exerciţii regulate, ușoare, poate avea un impact pozitiv asupra funcţiei
cognitive.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180924153424.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe