Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În 2021 va continua campania de vaccinare împotriva HPV

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 5 martie 2021, ora 10:46

Ministerul Sănătății a anunțat că va continua campania de vaccinare împotriva HPV în cadrul Programului Național de Vaccinare.

Potrivit statisticilor, 8 din 10 femei vor contracta o tulpină HPV la un moment dat pe parcursul vieții lor. În România, în fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin și mai mult de jumătate pierd lupta cu boala, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății (MS). 

V-ar putea interesa și: Ziua Internațională de Conștientizare a Infecției cu HPV, marcată la 4 martie 

constientizare infectie cu HPV 4 martie

„În anul 2021, Ministerul Sănătății va continua campania de vaccinare împotriva HPV în cadrul Programului Național de Vaccinare. În acest an, Ministerul Sănătății urmează să achiziționeze aproximativ 40.000 de doze de vaccin pentru imunizarea fetelor cu vârste între 11 și 14 ani pentru care părinții sau reprezentanții legali au solicitat, în anii 2019 și 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea împotriva HPV este inclusă în Programul Național de Vaccinare este gratuită pentru fetele care au între 11 și 14 ani și este realizată în siguranță de medicul de familie, la solicitarea părinților”, se arată pe pagina oficială a MS.

Organizația Mondială a Sănătății a adoptat strategia globală prin care să grăbească eliminarea cancerului de col uterin pentru perioada 2020–2030.

Strategia globală are ca obiective:

  • 90% dintre fete au fost vaccinate complet cu vaccinul HPV până la vârsta de 15 ani.
  • 70% dintre femei sunt supuse unui test de înaltă performanță până la 35 de ani și din nou până la vârsta de 45 de ani.
  • 90% dintre femeile identificate cu boli de col uterin primesc tratament (90% dintre femeile cu leziuni precanceroase tratate; 90% dintre femeile cu cancer invaziv primesc tratament).

Etichete: vaccinul anti-HPV vaccinare HPV vaccin impotriva hpv vaccin anti hpv ministerul sanatatii ministerul sănătății programul naţional de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.