Newsflash
Știri

Institutul Marius Nasta închide secția Zerlendi

de Dorina Novac - iul. 1 2020
Institutul Marius Nasta închide secția Zerlendi

Începând de astăzi Institutul Marius Nasta închide secția exterioară Zerlendi, anunță managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, asist. univ. dr. Beatrice Mahler.

Potrivit managerului Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, de miercuri, 1 iulie, 140 de paturi – jumătate destinate pacientului cu afecțiuni pneumologice și jumătate pacientului cu tuberculoză – sunt cu activitate suspendată.

Institutul Marius Nasta
Sursă imagine: Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”/Facebook 

 

„Sediul Zerlendi al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta are clădiri extrem de vechi, având peste 100 de ani, situație pe care am semnalat-o în repetate rânduri. Renovarea sediul presupune lucrari de consolidare, care efectuate ar duce la un cost extrem de mare al renovării. Demersurile pe care le-am inițiat  până în prezent au dus la aprobarea de către Ministerul Sănătății a construirii unei clădiri noi, prin aprobarea studiului de prefezabilitate”, a precizat asist. univ. dr. Beatrice Mahler.

Aceasta precizează că condițiile de cazare oferite în secția Zerlendi nu sunt proprii unui spital funcțional în anul 2020, așa că împreună cu Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică s-a decis că închiderea sediului Zerlendi este cea mai bună opțiune pentru protecția pacienților și a salariaților institutului.

Dr. Beatrice Mahler mai spune că în Institutul Marius Nasta se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii secției Zerlendi să afecteze cât mai puțin tratamentul oferit pacienților cu afecțiuni respiratorii care sunt diagnosticați, tratați și monitorizați în institut.

„Situația închiderii secției Zerlendi s-a discutat ieri cu dl ministru al Sănătății, dr. Nelu Tătaru care ne-a precizat că se va implica în găsirea de soluții pentru rezolvarea acestei situații și că problematica pacientului cu afecțiuni respiratorii va fi prioritară pentru Ministerul Sănătații, mai ales în contextul pandemiei de COVID care lasă sechele asupra funcției pulmonare, iar acești pacienți vor avea nevoie de reevaluare pneumologică”, a conchis dr. Beatrice Mahler.

Christofi Zerlendi (1844-1907), a fost bancher, senator în Capitală, consilier comunal și fondatorul Societății de Asigurare „Naționala”. A dăruit Capitalei o proprietate de peste 25 000 lei pentru a se înființa un azil pentru infirmi („Din viața familiei Ion C. Brătianu 1821-1891”, Sabina Cantacuzino), conform bercenidepoveste.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe