Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicul de familie, obligat să ia în evidență persoanele cu simptome sugestive de COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 28 octombrie 2020, ora 13:38

Medicul de familie are obligația de a lua în evidență și de a monitoriza starea de sănătate a persoanelor cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz pentru COVID-19, se arată într-un ordin al MS din 27 octombrie.

Potrivit acestui Ordin 1819 , care vine ca o completare la o OUG aprobată săptămâna trecută privind monitorizarea asimptomaticilor cu COVID-19 de către medicii de familie, până la confirmarea infecției cu o boală infectocontagioasă (așa cum este COVID-19), persoanele care prezintă semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, se izolează la domiciliu sau la o altă locaţie aleasă. 

medic de familie ziua internationala 19 mai 2020

În aces caz, persoanele aflate în această situație, au obligația de a contacta și informa  medicul de familie despre ipoteza în care se află, inclusiv cu privire la locul în care au decis să se izoleze. Medicul de familie are obligația luării în evidență și monitorizării stării de sănătate a persoanelor respective şi transmite direcției de sănătate publică fișa de monitorizare a persoanei izolate pe baza Fișei de monitorizare. 

V-ar putea interesa și: 

Criterii de internare şi externare pentru pacienţii cu COVID-19 

Traseul pacientului depistat pozitiv la SARS-CoV-2 

România are acum cadrul legal pentru folosirea testelor de antigeni SARS-CoV-2 

Pacientul pozitiv SARS-COV-2 nu mai trebuie retestat RT-PCR 

 

Etichete: ordin de ministru triaj covid-19 depistare covid-19 pacienţi COVID-19 covid-19 medici de familie pacienti asimptomatici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.