Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul ministrului Sănătății, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 15 iunie 2020, ora 10:29

Marcată anual la 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge are scopul clar de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge.

Un alt obiectiv important al acestei zile este acela de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze sânge în mod voluntar, fără vreo recompensă.

donare-sange-ziua-mondiala-a-donatorului-de-sange

Cu această ocazie, Ministerul Sănătății (MS) a dat publicității un comunicat de presă, iar ministrul Nelu Tătaru a subliniat că este nevoie de o reorganizare din temelii a acestui domeniu.

„Ziua Mondiala a Donatorului reprezintă o ocazie de a aduce în atenție importanța actului donării și de a le multumi, încă o dată, donatorilor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esențială, la fel ca și contribuţia donatorilor benevoli adusă sistemelor naţionale de sănătate. Astăzi salut și efortul depus de colegii mei din centrele de transfuzii pentru a asigura necesarul colectei în special în această perioadă. Este nevoie de o reorganizare din temelii a acestui domeniu și de schimbarea legislatiei”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În comunicatul remis redacției se precizează că MS încurajează donarea benevolă de sânge și îndeamnă cetățenii să doneze benevol, mai ales că în țara noastră există o nevoie permanentă atât de sânge și de preparate sangvine, cât și de donatori fideli.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: nelu tataru ministrul Sănătății ministerul sanatatii donatori donatori sange ziua mondiala a donatorului de sange donare de sange

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.