Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O nouă speranţă pentru copiii cu insuficienţă cardiacă avansată

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 8 ianuarie 2021

Aparatul de asistenţă a ventriculului stâng (LVAD) HeartMate 3 este un dispozitiv medical conceput pentru a le oferi suport hemodinamic pacienţilor cu insuficienţă cardiacă (IC) în stadiu avansat.

Recent, Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat utilizarea acestui dispozitiv și în cazul pacienţilor pediatrici cu IC refractară avansată, care sunt pe lista de așteptare pentru un transplant de cord sau care nu sunt candidaţi pentru acest tip de intervenţie chirurgicală. Analiza datelor clinice din ACTION Learning Collaborative arată rezultate promiţătoare, fiind documentată o rată de supravieţuire de 97%, pe o perioadă medie de urmărire de 78 de zile. Nu au fost raportate evenimente adverse tromboembolice. Această tehnologie oferă beneficii clinice importante, îmbunătăţind prognosticul acestor pacienţi.

Etichete: insuficiență cardiacă copii tratament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.