Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O secție de chirurgie de la Floreasca a fost închisă. Personalul medical e infectat cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 24 august 2020, ora 16:21

Mai mulți angajați de la Spitalul Floreasca sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar Secția de Chirurgie II a fost închisă pentru urgențe.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Bogdan Opriţa, a declarat astăzi pentru Viața Medicală că mai multe persoane, printre care un medic rezident, un brancardier şi asistente şi infirmiere sunt infectate cu noul coronavirus.

spitalul-clinic-floreasca-bucuresti

„Secția respectivă a fost închisă în acest weekend, deoarece 15 dintre cadrele medicale, respectiv un medic rezident, un brancardier și restul asistente și infirmiere au ieșit pozitiv la testarea pentru virusul SARS-CoV-2. În momentul de față, în secție (Chirurgie II – n. red.) mai sunt internați cinci pacienți, care toți sunt negativi (la testarea pentru SARS-CoV-2 – n.red), pentru că întreg personalul medical și toți pacienții au fost testați. Aceștia cinci mai necesită îngrijiri de specialitate Chirurgie și sunt îngrijiți de personalul care a ieșit negativ”, a explicat medicul Bogdan Oprița în această după-amiază.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca a adăugat că activitatea Secției de Chirurgie II, din punctul de vedere al urgențelor, este preluată acum de celelalte două secții de chirurgie ale Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Joi, săptămâna aceasta deci (pe 27 august), a precizat dr. Bogdan Oprița, „toate persoanele care la prima testare pentru SARS-CoV-2 au ieșit negativ vor fi retestate și, dacă rezultatele lor vor ieși în continuare negative, probabil că în ziua de sâmbătă activitatea chirurgicală a secției de Chirurgie II pentru urgențe va fi reluată”.

Secţia de Gastroenterologie a fost redeschisă

Potrivit purtătorului de cuvânt, Secția de Gastroenterologie a Spitalului Floreasca a fost redeschisă astăzi. Această secție „a fost închisă în cursul săptămânii trecute, pentru că cinci persoane ieșiseră pozitive, dar activitatea de urgență a continuat, deoarece Laboratorul de Endoscopie Digestivă nu a fost închis, el nefiind afectat de aceasta. Și cazurile care au venit au fost rezolvate de colegii de la Gastroenterologie în acest laborator, iar pacienții au fost internați în alte secții ale spitalului”, a mai spus medicul Bogdan Oprița.

Etichete: spitalul floreasca cadre medicale infectate cadre medicale infectare coronavirus infecția cu SARS-CoV-2 infectari cu coronavirus virusul SARS-CoV-2 infectii cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.