Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primele implanturi de stimulatoare cardiace la Spitalul Județean Galați

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 19 mai 2021, ora 12:41

La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Galați s-au realizat, marți, primele implanturi de stimulatoare cardiace.

Potrivit reprezentanților Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, intervenţiile medicale au fost realizate de o echipă mixtă de specialişti de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi şi de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

stimulatoare cardiace
Sursă imagine: Angiograf Galati // Facebook

Echipa a fost condusă de către prof. dr. Dan Dobreanu, coordonatorul Programului Naţional de Implant Stimulatoare şi Defibrilatoare Cardiace.

„Galaţiul a devenit centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi este singura unitate medicală din zonă unde se pot realiza astfel de proceduri. (...) Spitalul Judeţean de Urgenţă a achiziţionat, cu fonduri de la CJ Galaţi, stimulatoare cardiace de ultimă generaţie compatibile RMN. Această procedură medicală este gratuită pentru pacienţi, deoarece Consiliul Judeţean va suporta costurile dispozitivelor medicale până la sfârşitul acestui an”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În paralel, unitatea medicală va demara procedurile de acces în Programul Naţional de Implant Stimulatoare şi Defibrilatoare Cardiace, astfel încât dispozitivele medicale să fie decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Etichete: SCJU Galati stimulatoare cardiace implant rmn

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.