Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Secția ORL a spitalului „Grigore Alexandrescu”, dotată cu aparatură nouă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 2 iunie 2020, ora 15:07

Medicii de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București primesc aparatură medicală necesară unor intervenții optime, inclusiv pentru intubarea pacienților.

Potrivit unui comunicat de presă, medicii primesc aparatură medicală pentru secția ORL prin intermediul Fondului de Urgență pentru Spitale deschis de Salvați Copiii. Aceasta este în valoare de aproximativ 35.000 de euro.

Astfel, medicii vor beneficia de un fibroscop nazofaringo-laringian, care reprezintă standardul optim pentru o rino-faringo-laringo diagnosticare completă; o sursă de lumină, care furnizează o lumină albă foarte puternică, pentru a asigura o vizualizare clară a corzilor vocale; două videofibroscoape flexibile nazofaringo-laringiane, cu cameră video și monitor, esențiale pentru managementul căilor respiratorii și bronhoscopie.

Salvati Copiii Romania _aparatura

„Aceste echipamente vor ajuta în soluționarea urgențelor majore din sfera ORL, care presupune salvarea copiilor care au aspirat sau înghițit corpi străini, aflați în iminență de deces prin sufocare”, spun cei de la Salvați Copiii într-un comunicat de presă.

De asemenea, se vor putea realiza bronhoaspirații, absolut necesare copiilor cu afecțiuni neurologice care nu pot respira spontan, dar și la copii cu stare generală gravă, cu comorbidități complexe, aflați în secțiile de terapie intensivă.

„Este cea de-a doua dotare de anul acesta pe care Salvați Copiii o face prioritar la Spitalul Grigore Alexandrescu, de la debutul pandemiei de COVID-19. La finalul lunii martie, unitatea medicală a primit un ventilator de suport respirator pentru secția ATI pentru intervenții în cazul patologiilor severe”, informează sursa citată.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale de copii din București care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultații pe an și în medie 100 de consultații pe zi.

În cadrul secției ORL se efectuează bronhoscopii 24 de ore din 24, iar anual, 400 de copii necesită extragerea corpilor străini.

„Salvați Copiii are o colaborare îndelungată cu Spitalul Grigore Alexandrescu, este al 5-lea an când reușim să ajungem cu aparatură medicală vitală. Cu atât mai mult, anul acesta, de la debutul pandemiei, am ținut permanent legătura cu medicii, pentru a ști sigur că nevoile lor reale își găsesc sprijin. Este o dotare importantă, deoarece aceste echipamente îi vor ajuta pe medici să pună un diagnostic cât mai rapid, adică să nu piardă minute prețioase în salvarea vieților celor mici”, a spus Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii.

Etichete: aparatura medicala bronhoscopie bronhoaspirații salvati copiii ORL

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.